Raser over håndbold-skandale: Det er uværdigt

Torben Væver mener, sidste spillerunde kunne have fået en anden udgang, hvis man havde kendt endelige vilkår

Mens KIF Kolding København står tilbage som vinder af den såkaldte Ortega-sag, står Skanderborg Håndbold tilbage som den store taber.

Skanderborg sluttede som nummer ni i grundspillet og missede lige akkurat slutspillet.

Holdet havde ellers udsigt til at kæmpe om en slutspilsplads på sidste spilledag, men da Dansk Håndbold Forbund få timer inden kampstart fratrak KIF fem point for ulovlig brug af træner Carlos Ortega i kampe mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy, var Skanderborg pludselig uden chance.

Torsdag omstødte Danmarks Idrætsforbunds (DIF) højeste appelinstans så dommen, og KIF fik de fem point tilbage. Havde Skanderborg kendt til den udgang, havde holdet alligevel haft en chance på sidste spilledag.

- Jeg synes, det er uværdigt, at det skal afgøres på denne måde. At vi kan spille 25 runder og have chancen for at komme i slutspillet før sidste spillerunde, og så bliver den frataget på grund af nogle jurister, der ikke er deres opgave voksen, siger Skanderborgs sportschef, Torben Væver.

Skanderborg endte med at tabe den sidste kamp til Ribe-Esbjerg, mens Sønderjyske vandt den sidste kamp over Mors-Thy. Dermed avancerede Sønderjyske fra en ottendeplads med fire point ned til Skanderborg.

Men begge kampe kunne have fået et andet udfald, hvis KIF aldrig var blevet frataget fem point, og klubberne dermed var gået ind til sidste runde på andre forudsætninger, mener Væver.

Nu kunne Sønderjyske i stedet spille frit mod Mors-Thy, som holdet aldrig tidligere havde slået på udebane.

- Selvfølgelig kunne det havde givet et andet udfald. Jeg var nede i omklædningsrummet og så mine spillere i hovedet, da de fik at vide, at de alligevel ikke havde en chance.

- Sønderjyske var også gået til sin kamp i Mors med en anden tilgang, hvis de ikke havde den sikkerhedsline i baghånden. Den bad de om at få og fik den. Det giver en ekstra dårlig smag i munden, at Sønderjyske var med til at få sagen op, siger sportschefen.

Håndbold DIF tilkender KIF Kolding sejren i Ortega-sagen

Grupperne til slutspillet er på plads, men KIF Kolding Københavns appel kan stadig ændre alt (Foto: Philip Davali) Håndbold Håndboldens skandaleaften: Her er overblikket

Lasse Boesen fortæller, at KIF Kolding Københavns juridiske afdeling, tror på, at dagens dom kan omstødes (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Ny udvikling: Vil ændre afgørelse i håndbold-kaos

KIF Kolding Københavns brug af ulovlig træner har medført store konsekvenser få timer før sidste spillerunde (Foto: Philip Davali) Håndbold Håndbold-skandalen: Hele Danmark er enige med os

DHF er nu i gang med at lægge et nyt kampprogram. Det ønskes færdiggjort så hurtigt som muligt, men realistisk set bliver det først i begyndelsen af næste uge.

- Vi ville hellere have det færdigt for en time siden end om en time, men klubberne skal have den relevante tid. Jeg håber, vi langt hen ad vejen kan være i mål på mandag, siger DHF's chef for turnering, Frank Smith.

- Det kommer an på klubberne. Nogle af dem har måske bestilt haller og skal nu lave nye aftaler. De skal også have lov til at trække vejret. Tv er også inde over, da man ønsker at transmittere de fleste kampe, tilføjer han.

Han forklarer, at ligareglementet dikterer, at kamprækkefølgen bestemmes af placeringer fra gruppespillet.

- Klubberne er sikkert ikke glade, men det er sådan, at vilkårene er. Juraen har talt, og det retter vi os naturligvis efter, siger Frank Smith.

Efter DIF's dom står det klart, at den ene slutspilsgruppe består af Team Tvis Holstebro (2 point), Skjern (1 point), Bjerringbro-Silkeborg og Sønderjyske.

Den anden gruppe er et anliggende mellem KIF Kolding København (2 point), Århus (1 point), GOG og Aalborg.

Ifølge det oprindelige kampprogram skulle slutspillet sættes i gang 14. april.

10 kommentarer
Vis kommentarer