René Toft er med på sidelinjen

Lillebror Toft får dessiner fra sin korsbånds-skadede storebror under OL-kvalifikationen – og det er han super lykkelig for

René Toft ødelagde sit korsbånd i slutningen af sidste år og misser derfor OL. Men han er med på sidelinjen for at støtte sin bror og holdkammeraternes vej mod målet. (Foto: All Over Press)
René Toft ødelagde sit korsbånd i slutningen af sidste år og misser derfor OL. Men han er med på sidelinjen for at støtte sin bror og holdkammeraternes vej mod målet. (Foto: All Over Press)

HERNING (Ekstra Bladet): René Toft Hansen er savnet. På holdet. Af tilskuerne. Og af lillebror Henrik Toft Hansen, der som stregspiller lever samme hårde slugger-liv som storebroderen fra Kiel.

De to Salling-brødres drøm om et OL sammen blev smadret, da René Toft Hansen tredje juledag blev uskyldigt offer i en slem sandwich og smadrede sit korsbånd i en aktion, det stadig gør ondt at se billeder af.

Men René Toft har forlagt genoptræningen til Jylland denne weekend og støtter lillebror og holdet med det, han kan.

Kasper Søndergaard spillede en stor kamp mod Norge i OL-kvalifikationen på hjemmebane, men han ærgrede sig over det danske spil generelt. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Ærgerlig bomber: Ved ikke, hvad fanden der er sket

Har du fået en lille hilsen fra brormand?

- Ja, jeg har lige snakket med ham. Det var godt lige at se ham.

Er han tilfreds?

- Ja, så længe vi bare får OL-billetten, er han tilfreds, og det er rigtigt rart at snakke med ham. Han var også lige henne i pausen af kampen mod Kroatien og give nogle dessiner, siger Henrik Toft.

- René er i hallen, og det gav da lige et par ekstra procenter at have ham stående på sidelinjen. Jeg er utroligt glad for, at han er her og bakker op omkring det i betragtning af den situation, han er i.

Danmark er næsten klar til Rio (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk drama: De funklede og han dumpede

Det må være hårdt for ham?

- Det er ikke så meget det, vi snakker om. Vi fokuserer på håndboldbanen, og han kommer med et par gode råd, og det er jeg super glad for. Det er rigtigt fedt, han har overskud til at komme herop og tage en snak med de folk, der stopper ham på vejen. Jeg har stor respekt for det i betragtning af det forløb, han er i gang med og håber, han snart kommer tilbage på håndboldbanen. Men det tager tid. Det er en alvorlig skade, og det må man respektere, siger stregspilleren.

Han tør ikke udstede boardingpas til Rio endnu, selv om han og holdet ’kun’ mangler en sejr over Bahrain for at være stensikre.

- Vi er jo ikke til OL endnu, så før vi har billetten i hånden, kan vi ikke glæde os over det, konstater han tørt.

Landin reddede Danmark til sidst (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk kæmpe-gys: OL-billetten lurer i horisonten

Om kampen mod Norge:

- Vi har en periode, hvor vi bare ligger og bytter mål. De kører hurtig midte, vi skal skifte en spiller i forsvar/angreb, og boldene suser bare ind om ørerne på os. Norge gør det utroligt godt og er et godt hold, som overraskede mange ved EM – nu kan de ikke overraske så meget mere, for alle ved, det er et stærkt mandskab. Nogle unge gutter, der klør på. Vi fik en uafgjort i dag, det ærgrer vi os lidt over, men omvendt kan vi stadig selv afgøre det.

- Lige efter kampen ærgrer vi os, fordi der kommer så mange mennesker og bakker os op. Nu slår vi forhåbentlig Bahrain i den sidste kamp, og så betyder det ikke rigtigt noget. Jeg har ikke set dem så meget, men ved, de har presset de to andre hold pænt et stykke hen i kampene. Men selvfølgelig håber og tror jeg ikke, vi kan tabe til dem, siger Henrik Toft Hansen.

- Så må vi håbe, vi får en fest, når kampen er slut!

2 kommentarer
Vis kommentarer