Rød zone: EM-kvinderne i isolationsfængsel – Ekstra Bladet
Håndbold
Annonce:

 

HERNING (Ekstra Bladet): Der er dømt rød zone. Hotel Scandic i Herning er omdannet til et isolationsfængsel for det danske kvindelandshold. Det er prisen, de skal betale, for at EM kan afvikles.

Bevæger de sig uden tilladelse ud fra hotellet eller uden for hallen er det ensbetydende med en billet hjem. Der er ingen formildende omstændigheder. Det gælder for alle 16 hold ved EM. Corona-spøgelset skal holdes fra livet, og det kræver stærk karakter og benhård justits.

Ekstra Bladet har spurgt i den danske lejr, hvordan de enkelte forbereder sig på måske næsten tre uger i isolation. 

Vi har stillet to spørgsmål:

  1. Hvordan bliver det at leve i den her boble?
  2. Er der noget særligt, du tager med for at overleve?

Foto: Lars Poulsen

 

Jesper Jensen, Esbjerg og landstræner

 

1. Reglerne foreskriver, at hvis vi skal ud og køre, skal vi bestille en bus 24 timer inden, og så går vi ud ad bagindgangen til hotellet med masker og hætter og ind i bussen. Vi kan blive kørt ud i en skov eller ud til fodboldbane, hvor vi så kan gå frem og tilbage i 30 minutter inden vi bliver kørt tilbage til hotellet.

Vi må ikke være i kontakt med andre mennesker. Det er isolation, vi mangler bare en indhegnet gård.

For nogen spillere bliver det en voldsom oplevelse at være isolationsfælgslet med udgang til en hal, men vi er villige til at ofre os, for måske at kunne skabe glæde hos en nation, der har haft det hårdt under coronaen.

2. Vi har nedsat et lille råd, som skal lave vores fællesrum til et hyggeligt sted at være. Vi har købt spil og lavet quizzer. For mit eget vedkommende er der en del video, som skal klippes på meget kort tid.

 

Foto: Lars Poulsen

 

Mia Rej, København Håndbold

1. Det bliver som at komme i fængsel. Åbent fængsel måske - med adgang til en håndboldhal. Det bliver specielt, men alligevel ikke så meget anderledes. Men vi kan altså ikke bare gå ud og tage en kop kaffe eller trække frisk luft.

2. Jeg skal ikke have noget specielt med, men jeg vil forberede mig på at kunne sige fra. Hvis man skal være sammen så længe og så intensivt, har man brug for en pause og være sig selv, for ellers kan man heller ikke præstere på den lange bane. Det kan være, jeg smider værelseskammeraten ud og ser en serie alene eller bare tager en lur.

Foto: Lars Poulsen

 

Kathrine Heindahl, CSKA Moskva, Rusland

1. Jeg er en af dem, som bliver lidt enspænderagtig. Jeg bruger normalt ikke sindssygt meget tid udenfor hotellet under en slutrunde. Det bliver også et spørgsmål om at være god til at iagttage sine holdkammerater, for at se om nogen af dem bliver ramt af lejrkuller.

 

2. Jeg har været meget bevidst om, hvad jeg egentlig bruger. Der er ikke mulighed for at gå ned og købe noget, man har glemt. Vi har snakket om, hvilke spil vi skulle have med, og hvad der var vigtigt at have i fællesrummet. Jeg har en god bog med. Og min computer. Jeg synes også, det er hyggeligt at være sammen med pigerne. Piger er gode til at snakke, og når man som mig bor i udlandet, er der en masse der skal samles op på.

Foto: Lars Poulsen

 

Sandra Toft, Brest, Frankrig

1. Jeg er vant til at være i lockdown. Det har vi været i Frankrig den seneste måned. Jeg må være i min lejlighed, og så må jeg køre til træning og kamp.  Jeg må ikke tage hjem til nogen holdkammerater. Hvis jeg skal ud at handle skal jeg søge tilladelse på nettet. Hvis jeg vil gå en tur, skal jeg også søge om tilladelse, og så er det maksimalt en kilometer væk fra hjemmet. At vi under EM skal leve i en rød boble, tager jeg meget roligt.

2. Jeg har bare pakket det sædvanlige. Men vi får et rum på hotellet, hvor vi kan gå ned og hygge os med fjernsyn og spil og lidt af hvert.

 

Foto: Lars Poulsen

 

Anne Mette Hansen, Györ, Ungarn:

1. Nu har jeg boet i Ungarn, hvor situationen var lidt anderledes og værre end i Danmark. Jeg tror, det bliver helt fint. Vi får lov til at træne og spille kampe, og det er det vigtigste.

2. Jeg har nok pakket mere, end jeg plejer – især mere underholdning. Spil, blade, en Wii og sådan.

 

Foto: Lars Poulsen

 

Andrea Hansen, København Håndbold

1. Jeg er stadig i gang med mit fjerde og sidste år i gymnasiet, så jeg kommer til at bruge tid på at læse lektier og være med til noget online undervisning.

2. En masse Pepsi Max, tyggegummi, høretelefoner og min computer.

Foto: Lars Poulsen

 

Mie Højlund, Odense Håndbold

1. Det bliver rigtig hårdt at blive isoleret og ikke at kunne sige hej til folk. Jeg har normalt godt af at komme ud og gå en tur. Jeg har behov for at kunne få hovedet lidt væk.

2. Jeg har blandt andet pakket en playstation.

 

Foto: Lars Poulsen

 

Louise Burgaard, Metz, Frankrig

1. Når vi er til slutrunder, plejer jeg at være i en boble alligevel. Det er ikke sådan, at jeg har behov for at vade byen rundt og sidde på cafe. Selvfølgelig er det meganederen, at vi ikke kan dele slutrunden med familie og kærester, og det bliver også specielt at spille i Boxen for ingen mennesker. Men det er en præmis for, at vi kan spille.

2. Jeg sidder i det udvalg, som skal organisere vores fællesrum. Vi skal være gode til at have flere forskellige ting – bordtennisbord, malerting eller lignende.

 

Foto: Lars Poulsen

 

Kristina Jørgensen, Viborg HK

1. Det er svært at forberede sig på noget, man aldrig har prøvet før. Det vigtigste er, at vi skal spille håndbold, og vi skal se en masse håndbold. Tiden skal nok komme til at gå, og vi kan nok leve med, at vi ikke kan gå en tur på Hernings gågade.

 

2. Vi har taget en masse forskellige aktiviteter med. Spil og playstation.

Foto: Lars Poulsen

 

Line Haugsted, Viborg HK

1. Jeg har tænkt, jeg skal lære at hækle. Hvis der ikke er nogen af de andre, der kan hjælpe mig, må jeg kigge på youtube. Jeg har været i gang med at sy mundbind.  Det er gået nogenlunde.

 

2. Jeg skal have garn med.

Foto: Lars Poulsen

Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce: