Røde Mikkel: Ramt af araber-komplot

Gudmundur Gudmundsson vil ikke kritisere Mikkel Hansen, der dog indrømmer, at dramatisk episode mod Bahrain så voldsom ud

Mikkel Hansen raser, mens de to Bahrain-spillere styrter til gulvet som bowling-kegler. Foto: Lars Poulsen
Mikkel Hansen raser, mens de to Bahrain-spillere styrter til gulvet som bowling-kegler. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Røde Mikkel! Verdensstjernen måtte gå den tunge gang forbi Bahrains bænk med en uforståeligt stor-grinende VM-official bag sig, sætte sig i ’den røde stol’ bag mål-nettet og se resten af det, der aldrig burde være blevet en spændende kamp – men udviklede sig til et drama.

Med Mikkel Hansen som hovedperson i dramatisk duel mellem rabarberkompot og araber-komplot…

Bahrain-spillerne Mohamed Habib Hasan og Mohamed Merza Salman provokerede heftigt. Den ene hold fast i bold og Hansens arm, den anden puffede bagfra, lille Ali Merza Salman kom ilende til for at hælde benzin på bålet.

Mikkel hev til for at slippe fri. De to førstnævnte slog nærmest araberspring med flikflak.

Rødt kort og to slovenske dommere oppe ved monitoren for at vurdere, om det skulle suppleres med et blåt karantænekort. Det skulle det så alligevel ikke.

Mikkel Hansen prøver lidt af hvert til hverdag i den franske liga og fest i Champions League og slutrunder. Det er yderst sjældent – nærmest ikke til at huske – at han har forløbet sig. Det må naturligvis ikke ske.

Men dilettantforestillinger har vi set før, og hvis Mikkel ikke kan huske det, kan han jo bare spørge René Toft Hansen…

- To mand hang på mig, og jeg prøvede at komme fri. Jeg ved ikke, om det var en lille overreaktion, men de fløj væk og spillede lidt på det. Jeg skulle måske være lidt klogere i forhold til det, indrømmer Mikkel Hansen efter kampen og tilføjer:

- Jeg er åbenbart blevet utroligt stærk siden styrketræningen i går! Jeg bør være for rutineret til at hoppe i sådan en fælde. Nu har jeg set videoen, og det ser ud som om, jeg rammer ham. Det ser også vildt ud, men jeg synes ikke, det er til rødt kort, siger han til TV2.

Han bliver i hvert fald ikke mødt med bebrejdelser fra Gudmundur Gudmundsson:

- Jeg tror bare… Han bliver attakeret, og de kører på ham. Jeg tror, han skubber dem lidt væk eller sådan noget. Jeg kunne ikke rigtigt se det. Men de hænger på ham, og han vil væk, og så giver de ham rødt kort.

Synes du, det er uretfærdigt?

- Jeg ved det ikke. Jeg har ikke set det så godt, at jeg kan udtale mig om det. Men det var virkelig en svær situation at lande i.

Alle kan forstå, man bliver frustreret, når man bliver provokeret. Men man skal vel alligevel holde hovedet koldt og undgå røde kort?

- Jeg vil ikke kritisere ham for det. Overhovedet ikke. For det første har jeg ikke set situationen, men de angriber ham to stykker, han vil væk, og så kaster de sig, og det ser sådan ud. De ville jo gerne have noget i gang – og det lykkedes desværre. Men jeg vil overhovedet ikke kritisere ham for noget. Jeg synes ikke, den var fair.

Trods alt giver den ikke blåt kort!

- Det kan vi være meget glade for, indrømmer en dobbelt lettet landstræner.

Se også: Mikkel efter rødt kort: Jeg skulle have været klogere

Se også: Mikkel smidt ud: Danmark tæt på kollaps

Se også: Det ’rykkede’ i knæet: Her er status på kometens skade

51 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere