Røde Rikke: Det der sker bare ikke!

Rikke Skov rystet over rødt kort – Klavs Bruun bekymret for Louise Burgaards springerknæ, der er brudt op

Rikke Skov blev allerede i første halvleg henvist til tilskuerrækkerne efter sit røde kort. (Foto: Lars Poulsen)
Rikke Skov blev allerede i første halvleg henvist til tilskuerrækkerne efter sit røde kort. (Foto: Lars Poulsen)

GIJON (Ekstra Bladet): Mange kaptajner har mistet besætning, skib og last i Biscayens grumme farvand, men kaptajn Bruun kom tørskoet i land sammen med matroserne i en sikker testsejr over et ringe tunesisk hold.

Kvindskaberne render også på hinanden i kamp to næste søndag ved VM, men uanset hvad, nordafrikanerne har luret denne fredag aften, kommer de aldrig til at volde Danmark problemer i det opgør.

Det var de spanske dommere, der sørgede for dramaet, da de efter 24 minutter stak Rikke Skov direkte rødt for en uheldig halstackling af en dykkende tuneser.

- Jeg gik jo selv ud mod bænken med det samme, fordi jeg godt var klar over, de ville stikke mig to minutter – men så kunne jeg se de to dommere veksle blikke og mærke, der var ved at ske noget meget mærkeligt, og jeg tænkte bare: Det sker ikke det der! Direkte rødt kort… Det er altså sjældent, jeg har oplevet det i min karriere, siger Rikke Skov.

Dansk VM-test endte med målfest og rødt kort

Hun har dog immervæk i en alder af 35 oplevet lidt af hvert, så der skal trods alt mere end en vanvittig dom til at ryste hende.

- Jeg havde ikke fået andet end et gult kort inden, så jeg synes, det var håbløst dømt. Det er til at grine af. Alle kunne jo også se resten af kampen, at udvisningerne kom flagrende i en lind strøm af tilfældigheder, og halvdelen af dem var håbløse, siger Rikke Skov.

- Jeg rammer hende ikke i hovedet. Hun dykker, og jeg rammer hende på halsen til en to-minutters, hvis du spørger mig. Og så skriger hun jo også, så det kan noget. Men sådan er det. Jeg står altid ved mine to minutter – også denne her. Men rødt… Aldrig i livet!

- Selvfølgelig skal vi ikke bevidst forsøge at ramme modspillere i hovedet, men hvis disse spanske dommere vidste, hvor tit jeg selv bliver ramt… Det er ikke for at tude, men… Jeg er stor – og modstanderne er tit små. Nu har jeg i hvert fald sparet kræfter til kampene mod Angola og Spanien, siger forsvars-generalen.

Klavs Bruun Jørgensen:

- Det blev en walk in the park, og jeg er sikker på, at selv om vi havde spillet dårligt, havde vi også vundet, for der var ikke meget kvalitet i Tunesien. Jeg er meget tilfreds med, at vi holder koncentrationen, ikke begynder at slække og ikke giver dem gratis chancer. Når de skal ind og have noget, hamrer vi stadig væk til dem.

Brormand kostede tv-ekspert den sjove tjans

Han har til gengæld én stor bekymring, inden VM fløjtes i gang: Louise Burgaard, der dette efterår har haft problemer med akillessener og sin højre skulder har fået højre knæ idømt istid.

- Hun har hele tiden også haft problemer med et springerknæ, som har drillet en lille smule, men skaden er blevet holdt lidt på afstand. Knæet har desværre drillet lidt i denne uge, og jeg valgte så at sige, jeg hellere vil gemme hende og se, om vi så ikke kan komme til at bruge hende i kampen mod Spanien på søndag, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg regner ikke med, hun skal spille lørdag mod Angola, siger landstræneren.

Er knæet blev markant ringere i denne uge?

- Ja, det er det, og vi har også trænet hårdt, hvilket naturligvis kan have noget med det at gøre. Men nu får hun en pause, og så skal hun nok være klar.