Annonce:
Annonce:

Rystet dansk sportschef

Dansk kvindelandshold kommer ikke i knibe, men vaccinekrav kan bringe VM-fairness i fare, mener sportschef

DHF-sportschef Morten Henriksen mener ikke, at IHF kan tillade sig at indføre vaccinekrav kort før VM. (Arkivfoto) Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
DHF-sportschef Morten Henriksen mener ikke, at IHF kan tillade sig at indføre vaccinekrav kort før VM. (Arkivfoto) Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Håndbold

Alle spillere, trænere og stabsmedlemmer skal være færdigvaccinerede eller immune ovenpå coronasmitte, hvis de skal deltage ved den forestående VM-slutrunde i kvindehåndbold i Spanien, der begynder 1. december.

Det har Det Internationale Håndboldforbund (IHF) besluttet 18 dage før slutrunden, skriver TV 2 Sport, der har fået nyheden bekræftet af IHF-bestyrelsens turneringsansvarlige, Per Bertelsen.

De deltagende forbund har tidligere blot fået en kraftig opfordring til, at alle er vaccinerede, og i Dansk Håndbold Forbund (DHF) udtrykker sportschef Morten Henriksen utilfredshed med oplysningen om den nye regel.

- Hvis der så kommer den tilføjelse nu, som IHF orienterer jer om, at der vil være påbud om vaccination med så kort varsel, så er jeg rystet. Det er virkelig ikke professionelt, siger Morten Henriksen til TV 2 Sport.

Kravet får ingen betydning for de 16 spillere, der er udtaget til den danske trup. 15 af dem er færdigvaccinerede, mens den sidste har det andet stik i kalenderen inden VM.

Alligevel mener Morten Henriksen, at kravet kan blive problematisk for en fair afvikling af turneringen.

For ham vil det være 'på grænsen til katastrofalt', hvis det bliver en faktor, der afgør, hvilke spillere nogle lande kan stille med.

- Selvfølgelig kan man blive smittet med andre ting, få almindelig influenza eller dårlig mave, men det må ikke være, fordi nogle nationer rent praktisk ikke kan nå at få vaccineret spillere, eller fordi der er nogle vaccineskeptikere.

Danmark skal i aktion fra 2. december ved VM, hvor Jesper Jensens tropper er i gruppe med Sydkorea, Tunesien og Congo.

Vaccine-krav

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: