Sådan bremser vi bødlen fra Herning

Det danske landshold har brugt meget tid på at forberede sig på Cristina Neagu, der scorede 15 gange i den famøse VM-kvartfinale i Herning

Cristina Neagu skal stoppes, hvis Danmark skal have succes (Foto: Lars Poulsen)
Cristina Neagu skal stoppes, hvis Danmark skal have succes (Foto: Lars Poulsen)

AARHUS (Ekstra Bladet): Neagu, Neagu, Neagu!

Verdens bedste håndboldspiller – bødlen fra Herning - fylder naturligvis en del i hovederne og på taktiktavlen, inden Klavs Bruun Jørgensen kl. 19. sender damelandsholdet på banen mod Rumænien.

Cristina Neagu var om nogen kvinden, der sænkede Danmark ved VM i december. 13 kølige kasser alene i den ordinære kamp, der sluttede 27-27 – og to yderligere i den forlængede spilletid i kvartfinalen, som rumænerne trak sig sejrrigt ud af med en sejr på 31-30.

Og så var den decemberfest ligesom kylet i fryse-Boxen…

- Vi havde en fin træning torsdag aften, og alle er klar, afslører Søren Herskind. Det vil sige at Stine Jørgensen, der er blevet sparet og ikke har trænet med før i går aftes, er helt klarmeldt til kampen, der er første heat i weekendens raid mod de olympiske ringe i Rio de Janeiro næste august.

Klavs Bruun Jørgensen i det rasende hjørne under VM i december - vi håber, han har det sjovere, når lørdagens kamp mod Montenegro er overstået. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold - 18. mar. 2016 - kl. 16:44 Klavs Bruun før braget: - Du kan ikke drille mig

Se også: Det sagde bare smask: Derfor fortsætter hun med hjelm

- Vi har selvfølgelig Neagu meget i fokus, og vi har forskellige muligheder for at bremse hende, uanset om vi går højt på hende eller står lavt. Det helt afgørende er, at hun ikke kommer til så mange frie skud som i Herning. Hun skal generes, for hun er deres helt centrale spiller, siger assistenttræneren.

- Hun må gerne skyde, men hun skal presses hver eneste gang, understreger Søren Herskind.

Vanen tro vil han og Klavs Bruun ikke afsløre, hvem der starter på banen, men tegningen fra de seneste kampe har været, at Stine Jørgensen svinger taktstokken fra start som playmaker, og Kristina Kristiansen bliver hældt på som joker senere i forløbet.

Det danske hold har noteret sig, at rumænerne spillere med en højrehåndet højre back, hvilket – måske – giver mulighed for at stå fladere på hende og tætne andre steder i forsvaret.

Kampen vises på DR1 og starter kl. 19.00.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere