Sådan fandt Kiel hemmelig dansk helt

Kim Sonne optrådte som kanin på trænerkursus i Silkeborg, og så nuppede THW Kiels træner ham med hjem - nu er danskeren helt i THW Kiel

Kim Sonne var ukendt i både Danmark og Tyskland, da han optrådte som kanin på trænerkursus i Silkeborg. I dag ved alle i tysk håndbold, hvem danskeren er. (Foto: AP)
Kim Sonne var ukendt i både Danmark og Tyskland, da han optrådte som kanin på trænerkursus i Silkeborg. I dag ved alle i tysk håndbold, hvem danskeren er. (Foto: AP)

Nu er det slut med at undre sig.

THW Kiels træner Alfred Gislason så noget, håndbold-Danmark ikke havde opdaget.

Islændingen var sidste sommer forbi Silkeborg til et trænerkursus, hvor nedrykkerne fra Skive fungerede som 'kaniner' for kursisterne.

Blandt Skive-spillerne var målmanden Kim Sonne-Hansen, og den unge keeper nåede at imponere Alfed Gislason i en sådan grad, at cheftræneren fik hentet den 22-årige målmand til de 19. dobbelte tyske mestre som en ekstra gardering som tredje-målmand.

Med både den tidligere og kommende Aalborg-målmand - Johan Sjöstrand og Andreas Palicka - ude med skader, blev der brug for den 22-årige dansker i topbraget mod Rhein-Neckar Löwen, hvor den ukendte dansker gik ind og leverede en flot kamp med 11 redninger - deriblandt en håndfuld af de store.

Se også: Ukendt dansker blev helt i Kiel

- Jeg fik først besked på, at jeg skulle starte på banen, da vi sad i omklædningsrummet lige før kampen, fortæller Kim Sonne-Hansen, der kun lige har nået snuset til verdens hårdeste turnering siden ankomsten, fordi de to svenske landsholds-målmænd er blevet foretrukket.

Sølle seks kampe er danskeren noteret for, så det var noget af en opgave, den unge målmand blev kastet ind i med over 10.000 tilskuere indenfor i Sparekasse Arena i Kiel.

Se også: Knytnæve bliver husket før tysk håndboldbrag

Heldigvis for Kim Sonne startede han med store redninger på svenskeren Kim Ekdahl du Rietz og den upopulære Uwe Gensheimer.

Så var Kim Sonne-Hansen i gang, og der blev kun brug for den hasteindkaldte veteran, den tidligere FCK'er og AK København-spiller Steinar Ege ved tre straffekast.

Bagefter var danskeren om nogen dagens mand hos diverse medier, der alle kastede sig ud i jagten på at finde ud af, hvem Kim Sonne er.

Og det var ikke kun pressens folk, der ikke kendte til ham.

Det var målmanden i den anden ende, landsholdsmålmand Niklas Landin, den første mand til at erkende.

- Jeg har ikke set ham før i dag, siger Niklas Landin, der i næste sæson bliver makker med Kim Sonne-Hansen, når han skifter til THW Kiel.

Kim Sonne har en to-årig kontrakt med mesterklubben, hvor mange nok har undret sig - men i dag fortryder de bestemt ikke, at Alfred Gislason tog en stærk, ukendt målmand med sig hjem over grænsen.  

Se også: Lindberg indlagt: Her er den triste dom

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere