Sådan fejrer man et tysk mesterskab

Mads Mensah vandt Bundesligaen med Rhein-Neckar Löwen og fjernede klubbens traume – men han har slet ikke haft tid til at fejre det

Mads Mensah burde have fejret guldet - her fejer han gulvet! (Foto: Anders Brohus)
Mads Mensah burde have fejret guldet - her fejer han gulvet! (Foto: Anders Brohus)

FAABORG (Ekstra Bladet): Ret beset burde han jo have tjekket ind på Hotel Faaborg Fjord med forstrakte ledbånd i hjernen og en ånde, som hvis han havde ædt en død fugl. For det er ikke hver dag, man vinder verdens hårdeste håndbold-liga og kan skrive tysk mester på visitkortet – men der var simpelt hen ikke tid!

- Ædru? Ok ja. Vi havde en fin fest søndag, men ellers har der jo desværre slet ikke været tid til at fejre det overhovedet, siger Mads Mensah, der sammen med Nikolaj Jacobsen og resten af Rhein-Neckar Löwen langt om længe nåede øverst på et podie og fik lov til at løfte en pokal i ellevild jubel.

Mesterskabet blev vundet i sikker stil i det gamle Nettelstedt, hvor Rhein-Neckar Löwen ’bare’ skulle vinde over bundholdet. Men sporene skræmmer – det vender vi tilbage til.

Det blev bestemt ikke en walkover mod Bahrain. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Danmark dinglede til OL efter store miniput-problemer

- Der var jo næsten hjemmebane-stemning, fordi vi havde 2.000 fans med. Efter kampen blev vi i charterfly fløjet hjem til Mannheim, hvor en masse fans havde set kampen på storskærm i en gammel ishockeyhal, de vist kalder Friedrichspark, fortæller Mads Mensah.

- Vi festede og fejrede lidt med dem, og så havde klubben lejet et lokale, hvor vi kunne være sammen med familie og venner. Det var sådan set det.

- I mandags var der så en masse formaliteter så som en tur på rådhuset i Mannheim og noget andet. Det er jo ikke på den måde en håndboldby, hvor alt står på den anden ende, så det var en lidt kedelig dag med kedelige taler og en masse andet, der også var ret kedeligt, konstaterer holbækkeren tørt.

Mads Mensah med hæl og tå under opvarmningen i Faaborg, hvor landsholdet forbereder sig på to VM playoff-kampe mod Østrig. (Foto: Anders Brohus)
Mads Mensah med hæl og tå under opvarmningen i Faaborg, hvor landsholdet forbereder sig på to VM playoff-kampe mod Østrig. (Foto: Anders Brohus)
 

Når festen fes ud, hænger det naturligvis sammen med, at danskeren allerede mandag skulle flyve hjem til Das Vaterland for at forberede sig på to playoff-kampe mod Østrig om at komme med til VM i januar.

- Jeg havde pakket inden kampen i Lübbecke, så jeg var klar. Jeg tog i lufthavnen og fløj hjem. Nu er jeg her, siger Mads Mensah, og 100+ kilo sjællandske bøffer lyver næppe.

Nikolaj Jacobsen var ikke tilfreds med, at Anders Eggert fik lov at lobbe udligningen i nettet på sidste afslutning (Screenshot) Håndbold TV: Eggert-frækhed får Nikolaj Jacobsen til at rase

Kan du forklare, hvor stort det er at blive tysk mester i håndbold?

- Jamen, det er jo kæmpe stort. Som jeg ser det, er Champions League større, men ellers er det tyske mesterskab den største klubtitel, du kan vinde i verden.

Du siger, Champions League er større – men klubberne prioriterer jo Bundesligaen over alt andet?

- Det gør de, og det gør fansene også. Det ER jo hverdagen i ligaen, hvor Champions League er noget ekstra ved siden af. Det betød jo også ekstremt meget for klubben at vinde sin første rigtige titel, siger Mads Mensah, der netop har afsluttet sin anden sæson i Mannheim.

Som med BSV i Danmark var Rhein-Neckar Löwen blevet klubben, ’der aldrig vinder noget’. For to år siden skilte en målscore på sølle to (!) Rhein-Neckar fra mesterskabet, som THW Kiel ’stjal’ ved at score flest mål i en hæsblæsende Bundesliga-duel de sidste runder, hvor alt – ud over sejre – handlede om målscore.

Nikolaj Jacobsen har gjort Rhein-Neckar Löwen til tyske mestre for første gang. (Foto: AP) Håndbold Dansk triumf - skriver tysk håndbold-historie

- Ja, det er rigtigt, at klubben for to år siden tabte mesterskabet på grund af to mål. Det er altså ikke meget over 34 kampe. Sidste år var vi med længe og endte med at tabe med to point, tror jeg. Klubben har ni været til Final 4 pokalstævnet om den tyske pokal – uden at vinde – så snakken var begyndt om klubben, der aldrig ville vinde noget. Det var selvfølgelig også rart at få stoppet den, så det ikke sætter sig i hovederne på folk, siger Mads Mensah og tilføjer:

- Nu er jeg jo forholdsvis ny, men mange af spillerne har jo været der i mange år, så for dem var det jo endnu større endelig at vinde titlen.

Betyder mesterskabet noget for området?

- Mjaeh, Mannheim er jo en ishockey-by, mens fodboldholdet i området er Hoffenheim. Rhein-Neckar Löwen hører ikke som sådan til en by men til et område, som dog ikke er det allermest håndbold-interesserede. Jeg håber da, det ændrer sig lidt nu, og jeg er sikker på, klubben nok skal få noget positivt ud af, at vi er blevet mestre og forhåbentlig trække lidt flere i hallen næste år, siger Mads Mensah.

Falder der noget af i form af en eller anden belønning eller bonus?

- Det kommer an på, hvordan folk har strikket deres aftaler sammen.

Tør jeg spørge, om du har flettet noget ind?

- Man kan altid spørge, men kontrakter og sådan nogle ting taler jeg ikke om, haha.

Håndbold Nikolaj Jacobsen om historisk titel: Derfor vandt vi

0 kommentarer
Vis kommentarer