Sådan undgår Danmark et tidligt møde med Frankrig

VM-værterne fik revanche mod Norge for sidste års EM-nederlag

Hvis Mikkel hansen og Co. vil undgå Frankrig allerede i en 1/4 finale, skal Sverige besejres (Foto: Lars Poulsen)
Hvis Mikkel hansen og Co. vil undgå Frankrig allerede i en 1/4 finale, skal Sverige besejres (Foto: Lars Poulsen)

Et godt råd til Danmark. Slår Sverige og vind for alt i verden jeres gruppe.

Så vil de danske OL-guldvindere formentligt undgå at møde Frankrigs forsvarende verdensmestre allerede i en 1/4 finale på fodboldstadion i Lille.

Sådan ligger landet, efter at VM-værterne med Nikola Karabatic i spidsen med effektivt spil fik revanche for sidste års nederlag til Norge ved EM i Polen med en fortjent 31-28 sejr i Nantes.

Hvis så frem i fald kan Danmark i stedet risikere at få Norge med et halvt hold fra den danske liga i 1/4 finalen, hvis altså det danske hold vil blive nr. 1 i gruppe D og slå overraskelsen Chile i en 1/8 finale.

Frankrig var allerede i front ved pausen med 16-12, og da hjemmeholdet hurtigt i 2. halvleg kom på plus seks mål, begyndte den nye cheftræner, Didier Dinart at bruge bænken flittigt, og Norge slap på den konto med et på papiret hæderligt nederlag.

Kampen sluttede ret kaotisk med bl. a. et tvivlsomt rødt kort til Frankrigs Ludovic Fagregas, og franskmændene måtte  det sidste halvanden minut spillere med to spillere i undertal.

Bagefter var Norges bedste, Aalborg-spilleren Sander Sagosen i skænderi med sin kommende målmand i Paris Handball, Thierry Omeyer, og de skal nok få noget at snakke om på den 1. træningsdag efter sommerferien.

En tidligere Aalborg-målmand, Aron Rafn Edvardsson, nu Bietigheim i 2. Bundesligaen, sørgede for, at Island kan leve videre i håbet om at komme videre til knock out kampene efter 22-22 mod Tunesien.

Inden de to sidste kampe i gruppen har begge lande hver 1 point, men Island er to mål bedre, så der vil være spænding til det allersidste.

Efter at være kommet foran i starten 2. halvleg var Island aldrig bagud i resten af kampen, men da den tidligere GOG-spiller, Asgeir Örn Halgrimsson ikke holdt hovedet koldt i det sidste angreb, fik Tunesien 20 sekunder til at score det afgørende mål.

Der skulle skiftes ud, og Tunesien var først klar til at gå til angreb, da der resterede fem sekunder, og det var alt for lidt tid til at få sat en kvalificeret afslutning op.

Se også: Farcen fortsætter: Toft kan stadig blive smidt ud af VM

Se også: Nu bøjer Sverige sig: Tillader Tofts albueskinne

 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere