Scorekongen er tæt på mål nr. 1000

Kiril Lazarov skød igen Makedonien til sejr

Kiril Lazarov er tæt på 1000 landskampsmål (Foto: Lars Poulsen)
Kiril Lazarov er tæt på 1000 landskampsmål (Foto: Lars Poulsen)

VM's og EM's ukronede scorekonge, Kiril Lazarov vil i næste kamp ved VM i Frankrig mod Angola med statsgaranti runde landskampsmål nr. 1000.

Den 36 årige venstrehåndsskytten, som til dagligt er holdkammerat med Jesper Nøddesbo og Lasse Andersson i Barcelona, scorede 12 gange og reddede Makedonien, som ellers længe lignede en taber i VM-opgøret mod Tunesien.

Inden aftenens VM-kamp i Metz stod Kiril Lazarov noteret for 977 landskampsmål, og da Angola tidligere på dagen blev udspillet af Slovenien og tabte med 17 mål, ligner det, at den makedonske stjerne vil kunne score efter behag.

Nu vandt makedonerne takket været deres frygtede skytte VM-åbningskampen med 34-30 efter at have bagud med fire mål et godt stykke ind i 2. halvleg.

En byge af udvisninger tilsat en lang scoringspause kom til at koste Tunesien sejren, og det nordafrikanske mandskab er efter nederlaget i alvor fare for ikke kunne fastholde den ellers fine vane ved VM med at komme videre fra gruppespillet til knock out-kampene.

Hvis det skal lykkes endnu en gang, vil det kræve, at Tunesien kan slå enten Island eller Slovenien.

Makedonien hang længe i tovene, fordi den nye landstræner, Lino Cervar, tidligere Kroatien, stædigt fastholdt, at makedonerne skulle uden målmand, altså 7 mod 6.

Det var først til slut, at denne vilde satsning gik op i en højere enhed, og da Makedonien med 10 minutter tilbage udlignede til 28-28 faldt det tunesiske mandskab totalt sammen.

Så længe det kørte for tuneserne, scorede holdet flotte mål anført af stregspiller, Issam Tej, der slet ikke 'levede' op til sit flossede ry og faktisk undgik at få det sædvanlige røde kort.

Danmark ondulerede Frankrig i OL-finalen, og dermed er der nu kun én titel, herrelandsholdet mangler. Den kan komme i hus senere på måneden. Her jubler Niklas Landin og Mikkel Hansen. Foto: AP Håndbold 15 års optur: Vi er blevet et guldhold

Husker du? Hans Lindberg har netop i sidste sekund scoret til 33-32, og Danmark ikke bare overlever i EM - vi vandt sgu guldet til sidst dengang i 2012. Foto: Lars Poulsen Håndbold Danmark siger farvel til 1185 mål