Scorekongen lavede en 'Mikkel Hansen': - Det var klart til rødt

Makedoniens store stjerne plantede en albue i halsen på islandsk spiller

Den makedonske stjerne, Kiril Lazarov, nr. 7, slap ustraffet fra at plante en albue i halsen på Islands Runar Karason (Foto: Lars Poulsen)
Den makedonske stjerne, Kiril Lazarov, nr. 7, slap ustraffet fra at plante en albue i halsen på Islands Runar Karason (Foto: Lars Poulsen)

Der er forskel på spillere og ikke mindst dommere.

Makedoniens store stjerne, den ukronede scorekonge Kiril Lazarov, slap uden påtale fra at lave en 'Mikkel Hansen', da han plantede en albue i halsregionen på Islands Runar Karason midt i 1. halvleg.

TV-billederne afslørede, at det var langt værre end Mikkel Hansens 'aktion' mod Bahrain, men de argentinske dommere så ikke Lazarovs albue, og de mange IHF-officials fandt ikke anledning til at gense episoden på TV.

- Det var klart til rødt, lød det fra TV 2-eksperten, Jakob Larsen, træner i GOG.

Makedonien slap med skrækken og stjal til slut det ene point fra Island med 27-27 i en kamp, hvor det islandske hold længe lignede en vinder.

Islændingene kunne have mistet begge point, men makedonerne valgte ikke at spille kampens sidste angreb og smed i stedet bolden ud over sidelinjen.

Denne form for forfejlet 'sportsmansship' har med garanti gjort Tunesien bitre, da en makedonsk sejr ville have sendt nordafrikanerne videre til 1/8 finalerne på bekostning af Island.

Det ville, uanset hvem det drejede sig om, være til en meget kort fornøjelse.

I 1/8 finalerne skal Island som 4'er møde værterne, de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, mens Makedonien med det ene point slutter som 3'er i gruppen og skal møde Norge som 'retten' til evt. at møde Danmark i en 1/4 finale.

Island kom i vanskeligheder til slut, fordi rutinerede kræfter som den mangeårige topscorer, Gudjon Valur Sigurdsson, tidligere AG København, og anfører Arnor Atlason, Aalborg, undervejs blev ramt af nerver.

Førstnævnte oplevede noget så sjældent som at blive hevet ud og bænket.

Heldigvis var der et par andre spillere til at tage over.

Runar Karason og Bjarki Mar Elisson scorede henholdsvis 7 og 6 mål i en kamp, som islændingene efterfølgende ærgrede sig over ikke at have vundet, fordi Norge er og bliver ikke Frankrig, selv om der nok findes en nordmand eller to, som har en anden mening.

Se også: Mikkels kammerat: Det røde kort er okay

Se også: Røde Mikkel: Ramt af araber-komplot

 

 

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere