Sensation: KIF hamret ud af pokalen

HC Midtjylland var lige ved at få gummiarm, men Kasper Kvist var iskold, da han på straffekast efter tid sikrede de undertippede midtjyder adgang til Final 4-stævnet

 

Kasper Hvidt og co. løb ind i et choknederlag. ((Foto: PA)
Kasper Hvidt og co. løb ind i et choknederlag. ((Foto: PA)

Den ene dag fører KIF Kolding med otte i Barcelona – den næste drøner det super rutinerede mandskab ud af pokalturneringen med nederlag til HC Midtjylland og må erkende, at Final 4 i denne sæson altså bliver uden mestrene.

HC Midtjylland har før gjort det slemme ved KIF, og midtjyderne gentog med succes recepten mod et mesterhold, der slider hårdt på få spillere, efter som skadeslisten stadig er voluminøs.

Det lignede oven i købet en relativt sikker sejr til hjemmeholdet i Messecenter Herning, men et par stærke aktioner af Bo Spellerberg i slutfasen sørgede alligevel for, at KIF Kolding København trods bagud med en håndfuld scoringer et kvarter før tid alligevel fik rusket op i sig selv og udlignet til 28-28.

Se også: GOG-talent afløser topscorer

Hjemmeholdet havde bolden i næverne de sidste 30 sekunder, men spillede konstant på randen af en nøl-kendelse, og nervøsiteten var til at få øje på: Så tæt på sensationen, og så kunne det hele glippe med en enkelt Kasper Hvidt-parade i buret og en rap kontra den modsatte vej.

Rasmus Porup skød hjertet op i brystet og forsøgte et gennembrud i venstre side. Det lykkedes ganske vist ikke, men HC Midtjylland-spilleren blev bremset så tilpas ulovligt, at han blev tilkendt et straffekast.

Det scorede Kasper Kvist usvigeligt sikkert på, og Kasper Hvidt kunne kun brøle sin ægrelse ud under hvælvingerne, mens HCM-spillerne drønede rundt i hallen på ellevild jagt efter matchvinderen.

Se også: 'Ballade-Lotte' tæt på ny udenlandsk klub

Ingen aner, hvordan sagerne havde stillet sig, hvis KIF Kolding København mod alle odds havde tiltvunget sig to gange fem minutters forlænget spilletid, men nerverne holdt hos det unge hjemmehold, der dermed ligesom GOG mandag aften mod BSV spillede sig til finalestævnet senere på sæsonen.

Det har altså ikke været papirets favoritter, der har levet op til forventningerne i denne fase af turneringen.

- Jeg brændte et straffekast i starten af kampen, men jeg havde egentlig bolden godt forbi Kasper Hvidt. Bolden tog stolpen og gik ud. Der gik naturligvis 1000 tanker gennem hovedet, men jeg besluttede mig for at skyde samme sted, og det gik jo meget godt, siger aftenens HCM-helt Kasper Kvist til TV2 Sport efter kampen.

Se også: GOG vinder pokalgys og slider sig i Final-4

4 kommentarer
Vis kommentarer