Silje spiller med tysk ørn på brystet

Silje Brøns kan den tyske nationalmelodi til perfektion og drømmer om at fyre en stor kamp af søndag aften - MOD Danmark

Silje Brøns' drøm om at spille på landsholdet kom til at foregå i Tyskland, der i aften møder Danmark. Foto: Lars Poulsen
Silje Brøns' drøm om at spille på landsholdet kom til at foregå i Tyskland, der i aften møder Danmark. Foto: Lars Poulsen
Følg Håndbold

GRANOLLERS (Ekstra Bladet): Silje er fra Rødovre, dialekten har markante sjællandske skru, men når hun løber på banen søndag aften, er det med ørnen på brystet, efter hun fejlfrit har sunget med på ’Das Lied der Deutschen’.

Og skal spille MOD Danmark!

- Det bliver specielt, for jeg er jo dansker – men på banen kæmper jeg for Tyskland, siger Silje Brøns Petersen, der fyldte 27 i starten af VM og blev hyldet med fødselsdagssange på både tysk og dansk, for far, mor, to søstre og en moster drønede naturligvis til Valencia for at se de to første kampe.

- Det er et kæmpe eventyr. Indtil videre har det været en sindssygt vild oplevelse, jeg tror slet ikke, jeg kan sammenligne det med noget. Jeg nyder hver eneste dag, siger Silje Brøns, der indrømmer, at der nok kan snige sig lidt ekstra nervøsitet ind søndag aften.

- Har du terpet den tyske nationalmelodi?

- Dén kan jeg! Til min første samling startede jeg med at øve den på hotellet sammen med min værelseskammerat Mia Zschocke fra Dortmund. Vi sang den igennem tre gange, og så har jeg lyttet til den efterfølgende, og pludselig kunne jeg den. Den sidder lige i skabet nu!

- Hvad siger dem, der står ved siden af dig?

- De har stukket lidt til mig og sagt, at jeg godt kunne synge lidt højere, men mit sangtalent er altså ikke det største, haha.

Silje har foreløbig spillet lidt under en halv time sammenlagt. Foto: Lars Poulsen
Silje har foreløbig spillet lidt under en halv time sammenlagt. Foto: Lars Poulsen
 

Familien kom på besøg og holdt fødselsdag på udebane.

- Jeg fik hilst på mine forældre kort efter kampen, og på den frie dag derefter havde vi to timer sammen, hvor vi sad udenfor på en café og fik kaffe. Det var dejligt. Mine to søstre og min moster var også med.

- De fløj hjem søndag til København, og lige nu følger de med hjemme fra skærmen. Min far er træner i Rødovre, og de har også kampe, der skal spilles. Hvis vi kommer videre, kan det godt være, de hopper spontant på et fly og kommer herned. 

- Har du hilst på nogle af de danske spillere?

- Ja, det er pudsigt. Jeg mødte på en gåtur tre spillere, som alle er kendte ansigter, Simone Petersen, Anne Mette Hansen og Rikke Iversen.

- Simone har jeg stadig lidt kontakt med, fordi vi var studiekammerater på samme fjernstudie i to år. Jeg tog så til Metzingen, hvor Simone var – men valgte at komme fri af sin kontrakt, så jeg nåede desværre kun at få lidt tid sammen med hende, inden hun rejste hjem til Danmark. Vi fik faktisk kun fik en uge sammen.

- Rikke Iversen kender jeg, fra vi var små, fordi vores familier er venner. Hun er fand’me skøn. Og Anne Mette Hansen og jeg er samme årgang, så hende har jeg tit spillet mod, og desuden vi har mange fælles venner. Det var pudsigt, at lige præcis de tre kom gående sammen.

Her kan du se Trine Østergaard uddele bolde til lidt af hvert:

Silje Brøns har som den eneste debutant i den tyske trup hidtil blot spillet 27 minutter i fem kampe, men hun har det fantastisk:

- Jeg synes, at det er gået okay. Nu er det jo ikke fordi, jeg har fået alverdens spilletid, men den, jeg har fået, er egentlig gået fint. Jeg falder bedre og bedre ind i spillet kamp for kamp, så indtil videre er jeg fint tilfreds. Men for mig er det først og fremmest vigtigt, at vi som hold præsterer godt.

- Var det svært at erkende, at du aldrig skulle blive dansk landsholdsspiller?

- Åh, det var et godt spørgsmål. Ja… Det var faktisk lidt svært for mig, men jeg var også meget realistisk i forhold til, hvad jeg selv kan og kunne godt se, der er så mange gode playmakere i Danmark.

- Da chancen bød sig i Tyskland, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det, jeg gerne ville. Det har været min drøm at spille på landsholdet, fra jeg som helt lille startede med at spille.

- Hvad synger I efter en sejr?

- Vi har jo vores sang, der hedder ’Aloha Hey’ tror jeg. Det er sådan noget schlagermusik, og så har vi også en anden én, der er lidt gang i. Den hedder Paradise, afslører Silje aus Rødovre og Metzingen, som tyskerne naturligvis kalder ’Danish Dynamite’.

Hun har et håb om at fyre en granat eller to af søndag, siger hun smilende.

- Selvfølgelig drømmer jeg om at spille en storkamp netop mod Danmark!

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.