Skandale: Landsholdsspiller taget for kokain

En skandale truer i svensk håndbold, hvor en landsholdsspiller er testet positiv for kokain

En svensk håndboldspiller er blevet taget for kokain. Personen, der holder håndbolden her, har så vidt vides intet med sagen at gøre. Foto: Ritzau Scanpix
En svensk håndboldspiller er blevet taget for kokain. Personen, der holder håndbolden her, har så vidt vides intet med sagen at gøre. Foto: Ritzau Scanpix

Lørdag aften kunne svenske TV4 afsløre, at en svensk håndboldspiller med mange landskampe på CV'et er blevet testet positiv for kokain under en dopingprøve i marts.

Spillerens identitet er endnu ukendt, men det står klart, at der er tale om en mandlig håndboldspiller. Kokainen blev fundet i a-prøven, og lige nu afventer svar fra spilleren, hvorvidt han ønsker at få en b-prøve. Hvis den også er positiv, står han til en straf.

Står til ansvar
Ifølge svenske Expressen har spilleren fået ophævet sin kontrakt med sin klub. Han har spillet på flere svenske hold, mens han også har spillet som professionel i flere store europæiske ligaer.

- Jeg kan ikke kommentere noget lige nu, fordi sagen er under behandling. Alt bliver undersøgt af doping-kommissionen. Jeg står til ansvar for det, jeg har gjort, men det er ikke noget, jeg kan kommentere nu, siger spilleren til Expressen og slår fast, at han angrer.

- Min største drøm er at kunne spille håndbold igen. Lige nu er det en rigtig lang proces, jeg er på vej igennem, lyder det fra den svenske håndboldspiller.

Det hører til sjældenhederne, at spillere bliver taget for doping i håndbold-sammenhæng. Det hænger ikke sammen med, at problemet ikke eksisterer, men snarere at sporten endnu ikke har samme test-standard som i andre sportsgrene.

Herhjemme opstod den første doping-sag i dansk håndbold, da den daværende Århus GF-spiller Mads Lind blev testet positiv for brugen af anabole steroider i starten af årtusindet.

Sidste år blev Ruslands U19-kvinder frataget en EM-sølvmedalje, da tre af holdets spillere testede positiv for stoffet meldonium. Samme stof, som tennisspilleren Maria Sharapova også afsonede en doping-karantæne for.

Se også: Efter dopingskandale: Verdens bedste klar til historisk kamp

Se også: Stjernen knaldet for EPO: Får lang karantæne

Se også: Amok efter skandale: - Du burde sutte hans p*k

19 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere