Skarp Mensah: Hvor er det dog vattet

Bomberen fra Holbæk har ingen respekt for IHF i håndboldens ’albuegate’ – han håber på fairplay fra modstanderne, der ellers må stå med den dårlig smag i munden

Hør Henrik Møllgaard og Mikkel Hansens kommentarer lige efter sejren over Argentina. Video: SNTV

PARIS (Ekstra Bladet): Mads Mensah skyder med skarpt – men starter blidt:

- Ja, vi spillede en god kamp, og det kan altid være svært i åbningen. Det var dejligt, vi forholdsvis tidligt fik sat os på kampen og egentlig spillede bund-solidt hele vejen igennem, vi holdt fast i føringerne og kunne udbygge lidt engang imellem. Og alle kom på banen og sådan nogle ting.

Nu siger du alle – men det gjorde René Toft jo helt afgjort ikke…

- Nej.

Hvor meget ødelægger det for jer?

- Det har selvfølgelig været et element, der har fyldt i betragtning af, at det slet ikke burde have været der. Men jeg synes, vi kom godt omkring det, og vi har jo andre, der kan tage over. Det er klart, at hvis det var en hel slutrunde, ville det være rigtigt hårdt at undvære René. Han er vores stærkeste forsvarskort.

Nu har man jo lavet den ejendommelige dispensation, at det er op til modstanderne at bestemme, om han spiller mod dem. Hvad fanden synes du om det?

- Jeg synes… Nu skal man jo passe på, hvad man siger, men det er en rigtigt, rigtigt vattet løsning ikke at tage ansvar for noget. Det her jeg ingen respekt for. Men jeg håber og tror selvfølgelig, de andre hold har forståelse for, at hele denne polemik ikke handler om Renés albuebeskytter.

Mads Mensah jubler sammen med Lasse Andersson efter endnu en scoring. Foto: Lars Poulsen
Mads Mensah jubler sammen med Lasse Andersson efter endnu en scoring. Foto: Lars Poulsen

- Den handler om, at reglerne er helt hen i vejret, og er regler, som jeg ikke tror nogen spiller i verden støtter op om. Derfor håber jeg at alle – selv om det er en fordel for dem, at René ikke er med – vil støtte det her, for det er noget, som skal tages op efter VM, hvis det står til mig.

- Det kan ikke være rigtigt, vi skal spille flere og flere hårde kampe, mens det udstyr, vi skal benytte, går i den anden retning, siger Mads Mensah og tilføjer:

- Det gør ondt at ramme René – ikke at ramme hans beskytter.

Det er jo et underligt spil uden for banen…

- Jeg går da ud fra, at man er i gang med at snakke med resten af vores modstandere, så det ikke skal være et tema, at så er han med, og så er han ikke.

Men teoretisk kan i spille med ham helt frem til finalen, og så siger modstanderen: Nej, det er ikke en god idé, det er for farligt!

- Det er rigtigt, men det ville være uhørt lavt niveau af de andre. Hvis det er sådan, de vil vinde, så er jeg sikker på, at alle spillere vil føle, de ikke har vundet på ærlig vis. Man vil gerne vinde, men man vil også gerne gøre det over et hold, der har de bedste med.

- Hvis nogen vil stille sig på tværs, så håber jeg, de får en dårlig smag i munden.

Burde I spillere ikke tage en runde snart. Det næste kan jo blive noget helt andet…

- Jo, men jeg håber da også, at når VM har lagt sig, så vil de folk, Danmark har placeret i IHF-systemet rejse sig op og stå på vores side – for ellers er vi i hvert fald ikke på deres side.

Hvordan tager han det?

- Jeg synes sgu, han tager det cool i betragtning af, at det selvfølgelig er typisk, når man har frabedt sig for meget opmærksomhed, så regner den lige pludselig ned over én… Han klarer det flot, og jeg håber, vi snart får ham med. Vi skal alle prøve at beskytte ham det, vi kan, og så er jeg sikker på, René nok skal hjælpe os – når han får lov at være med.

Se også: Sverige vil ikke røre ved VM-lorten

Niklas Landin tog fuldstændig pynten af argentinerne. Foto: Lars Poulsen. Håndbold - 13. jan. 2017 - kl. 22:20 Sådan! Rå magtdemonstration i VM-premieren

Se også: Landins ros: Hatten af for lillebror

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere