Skriget flænsede luften i Aarhus

Klavs Bruun Jørgensens kvinder ramt af skade under lørdagens træning – Maria Fisker sad også over før betydningsløs landskamp

Trine Østergaard lider på gulvet og spiller næppe landskamp søndag eftermiddag. (Foto: Anders Brohus)
Trine Østergaard lider på gulvet og spiller næppe landskamp søndag eftermiddag. (Foto: Anders Brohus)

AARHUS (Ekstra Bladet): Der manglede kun et kvarter af træningen i den gamle Stadionhallen i Aarhus, da skriget flænsede den aarhusianske lummerluft – og så blev der stille. Fuldstændig stille.

Trine Østergaard fik en tackling under en overgang i en lang sekvens, hvor Klavs Bruun Jørgensen forsøgte at indstille spillerne på det super-offensive portugisiske forsvar, holdet kommer til at stifte bekendtskab med søndag eftermiddag. FCM-fløjen gik i dørken og lå rystende og skreg, mens betuttede holdkammerater ventede på assistance fra den fysiske udrykningstjeneste.

Trine Østergaard kom på højkant igen, fik tape på den slagne højre skulder – og spiller næppe søndag eftermiddag i den på papiret betydningsløse kamp mod Portugal. Danmark har med den slidsomme sejr og Ruslands sejr over netop Portugal løst adgangstegn til EM-slutrunden i december i Sverige.

Situationen på landsholdet er værre end først antaget, mener Jan Kjeldtoft, Ekstra Bladets håndbold-journalist. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Vi troede, det var slemt: Faktisk var det meget værre!

 – Det var lidt ærgerligt, men det er desværre noget, man ikke kan styre. Jeg tvivler på, hun kan spille mod Portugal, for det så ud som om, det gjorde ondt – og hun blev i hvert fald også forskrækket. Så det venter vi lige med at vurdere, indtil Mikkel Hjuler har fået hende tjekket hjemme på hotellet, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Men det virker som om, det stadig gør ondt, så jeg regner ikke med, hun kan spille.

Maria Fisker kigger på, mens de andre knokler i Aarhus. (Foto: Anders Brohus)
Maria Fisker kigger på, mens de andre knokler i Aarhus. (Foto: Anders Brohus)
 

Det kan Maria Fisker formentlig heller ikke. Bukarest-fløjen deltog ikke i træningen lørdag formiddag og blev i stedet behandlet.

- Hun har lidt ondt i sin fod, men det er ikke noget alvorligt, bedyrer landstræneren.

I forvejen er profiler som kaptajn Line Jørgensen, Louise Burgaard og begge normale førstevalg på keeperposten, Rikke Poulsen og Sandra Toft, ukampdygtige.

Det var ikke prasngende hvad Klavs Bruun og landsholdet præsterede mod Tyrkiet. (Foto: AP) Jan Jensen Søg tilbage til herrerne: Det fungerer ikke for Klavs Bruun

Hvad skal I bruge den kamp til?

- Vi skal vinde til en start. Og så ved vi, det højst sandsynligt bliver en gang rod, fordi portugiserne dækker meget offensivt, og så bliver det aldrig rigtigt kønt. Jeg synes egentlig, vi i store perioder af især første halvleg i Tyrkiet spillede dem rigtigt godt, men vi brændte lige i en tand for meget. Kan vi gøre det anderledes søndag eftermiddag, kan det komme til at se rigtigt fint ud i forhold til, at det som udgangspunkt er noget rod, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Ulrik Wilbek har fejlcastet Klavs Bruun Jørgensen, mener sportspsykolog. (Foto: Ole Frederiksen/Polfoto) Håndbold Efter spillerballade: Klavs Bruun er færdig!

25 kommentarer
Vis kommentarer