Skudt i kuglerne: Så måtte keeperen brække sig

Den norske målmand fra TTH Holstebro fik bolden i i 'kuglerne' i VM-kampen mod Brasilien, og så kastede han op

Den norske målmand Torbjørn Bergerud fik bolden i 'kuglerne', og så kastede han op. Foto: All Over
Den norske målmand Torbjørn Bergerud fik bolden i 'kuglerne', og så kastede han op. Foto: All Over

Norge sikrede sig tirsdag definitivt adgang til 1/8-finalerne ved VM i håndbold i Frankrig med en sejr på 39-26 over Brasilien.

En enkelt episode stjal dog fokus fra sejren, for da kampens første timeout indtraf, så spurtede den norske målmand Torbjørn Bergerud ud til en spand og brækkede sig.

- Der skal meget til, før jeg brækker mig. Der sker det, at jeg får en bold lige i skridtet og bliver småkvalm. Jeg måtte bare have lidt slim op, siger Bergerud til VG.

- Jeg var ikke syg eller noget sådan. Det var bare bolden, der ramte dér, hvor den ikke hører hjemme. Derefter var jeg helt i orden igen, siger målmanden, der til hverdag spiller for danske TTH Holstebro.

Det så smådramatisk ud, da keeperen tømte sig, men efter timeouten, så fik han lidt at drikke, og så gik han tilbage mellem stængerne.

Og skal man tro den norske landsholdslæge, så var der ikke noget usædvanligt ved keeperens opkast.

- Det er en helt normal reaktion for en mand for at sige det sådan. Alt er godt med Torbjørns helbred, siger landsholdslægen Thomas Torgalsen.

Den 22-årige norske keeper har nu en helt særlig tendens til at brække sig ofte, og det skyldes, at han er meget følsom omkring halsen.

- Bare jeg står med lynlåsen højt oppe, så kan jeg føle mig utilpas. Det kan ske en del gange, at jeg brækker mig. Hvis vi for eksempel hopper rundt i ring til træning, og nogen trækker i min dragt, så det strammer om halsen, så kan jeg brække mig. Jeg har haft problemer med det et stykke tid, men jeg har vænnet mig til det, siger Bergerud.

Den norske keeper reddede 21 brasilianske skud i første halvleg og stod med en redningsprocent på 38, men efter pausen faldt han lidt i niveau, da sejren var sikret.

Torsdag spiller Norge den sidste gruppekamp, når bundproppen fra Japan er modstanderen, og bliver det som ventet til norsk sejr, så bliver de nummer to i gruppen efter Frankrig og kan meget vel støde på Makedonien i 1/8-finalen.

Danmark har spillet alle kampe 20.45, og det er hårdt for blandt andre Kasper Søndergaard, der plejer at sove ved 21-tiden. Foto: Jens Dresling Håndbold Hårdt dansk program: Plejer at sove midt i første halvleg

Torbjørn Bergerud kastede op mod Brasilien. Foto: All Over
Torbjørn Bergerud kastede op mod Brasilien. Foto: All Over

Sander Sagosen brændte og brændte og blev mod slutningen pillet ud og bænket (Foto: Jens Dresling) Håndbold Norge reddet af Holstebro-spiller

Var Gudmundsson millimeter fra fyreseddelen inden OL-triumfen, kan spillerne ikke lide islændingen og blev der holdt møder bag om ryggen på den seriøse træner? Ekstra Bladet har gravet i spekulationerne under sommerens OL. Foto: Jens Dresling Sport Det skete i virkeligheden under OL-balladen i Rio: Sådan endte guld i kaos

Danmarks helt store stjernespiller Mikkel Hansen i testkampen mod Egypten. Foto: Ernst van Norde Sport Den store stjernekrig: De bliver VM’s vindere og tabere