Skuffet håndboldlandstræner: Forsvaret sejlede rundt

Gudmundur Gudmundsson kræver forbedret spil især i forsvaret, hvis OL-billetten skal sikres i næste weekend

Rasende Gudmundur (Foto: AP)
Rasende Gudmundur (Foto: AP)

Kroatien, Norge og Bahrain venter i næste weekend, når de danske håndboldherrer skal forsøge at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro.

Fredag gælder det Kroatien, mens Norge venter lørdag i de to formodentlig sværeste opgaver i gruppen, hvorfra de to bedste er klar til OL.

Skal Danmark lykkes i den mission, så kræver det forbedringer, vurderer den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson, efter at Danmark lørdag i den sidste test tabte 26-33 til de tyske europamestre.

- Vi har meget svære kampe fredag og lørdag, som er fifty-fifty. Det er en fordel, at vi spiller hjemme, og 12.000 tilskuere i Boxen hjælper selvfølgelig, men det alene er ikke nok. Vi skal spille bedre særligt i forsvaret, siger landstræneren.

Han nævner, at danskerne har haft dårlige betingelser for at forberede sig, da man gerne ville have været samlet i tirsdags, men det var ikke muligt at få spillerne fri, mens tyskerne har været samlet siden mandag i denne uge.

Jesper Nøddesbo i problemer i første halvleg, da Danmark fik prygl af Tyskland. (Foto: AP) Håndbold Klodset: Landsholdsspiller glemte trøjen

Alligevel var Gudmundsson svært utilfreds med primært det danske forsvarsspil mod tyskerne, der kørte rundt med Danmark.

- Vi dækkede dårligt op. Der manglede aggressivitet, vi tabte dueller i alle positioner, de krydsede, og vi fik ikke tacklet dem. Det sejlede rundt i næsten i hele kampen. Jeg savnede mere gejst.

- Vi må arbejde videre. Vi dækkede godt op ved slutrunden i Polen, men tyskerne er meget stærke mand mod mand. De har stærke fysiske spillere, så det var meget svært.

- Vi manglede også Henrik Møllgaard, og jeg ville teste nogle konstellationer i midterforsvaret, men det var ikke godt nok i denne kamp, og vi må virkelig forbedre det, siger Gudmundsson.

2 kommentarer
Vis kommentarer