Skuffet Mikkel skred uden et ord

Danskeren var åbenbart ikke i stand til at tale efter Champions League-fiaskoen – Henrik Møllgaard siger kort og kontant: Noget lort!

Mikkel Hansen har netop foræret bolden til Timur Dibirov, og den chance lader russeren ikke gå fra sig - han scorer sikkert på Thierry Omeyer. Mikkel Hansen i midten kan bare se til. Foto: AP
Mikkel Hansen har netop foræret bolden til Timur Dibirov, og den chance lader russeren ikke gå fra sig - han scorer sikkert på Thierry Omeyer. Mikkel Hansen i midten kan bare se til. Foto: AP
Følg Håndbold

KÖLN (Ekstra Bladet): Mikkel Hansen står udtryksløs i andet geled, modtager sit lille etui og stirrer på det, som om nogen lige har plantet en kingsize rottweiler-lort i hånden på ham.

Han samler ikke på andenpladser, og når drømmen om at give Champions League-pokalen en ordentlig rusketur glipper i allersidste sekund, så er det en mild underdrivelse at kalde det en lorte-søndag i Köln.

Mikkel Hansen orker som den eneste Paris-spiller ikke at tale med nogen efter nederlaget og skrider tavs gennem mixedzone, hvor der ellers står adskillige rettighedshavere, der har betalt pænt for at have deltage i det gilde, der hedder Champions League med kulminationen denne weekend: Final 4.

Det var heller ikke ligefrem Mikkel Hansens dag. Fire scoringer – men også nogle kolossale brølere, en dum udvisning og så en helt fatal fejl, da han ved 21-21 sendte bolden lige i næverne på kontra-sputnikken Timur Dibirov – og bum: 21-22.

Henrik Møllgaard kan til gengæld sætte ord på sin skuffelse:

- Noget lort. Det bliver rigtigt meget kamp og ikke så meget køn håndbold, men det er skidesjovt at spille, og det er to hold, der er gode til at neutralisere hinanden defensivt, siger Henrik Møllgaard, der blev brugt i forsvaret efter pausen. 

- Vi vidste, vi var pressede og at de sagtens kunne nå op og sætte et normalt overtal. Derfor forsøgte vi at sætte DEM under pres midt på banen, men Cupic var smart og så sin chance, konstaterer han tørt.

Der blev gået til stålet. Nikola Karabatic var selv i brædderne 17 gange i løbet af kampen - her er det dog franskmanden, der har et fornuftigt tag på Vuko Borozan med tordenhammeren. Foto: AP
Der blev gået til stålet. Nikola Karabatic var selv i brædderne 17 gange i løbet af kampen - her er det dog franskmanden, der har et fornuftigt tag på Vuko Borozan med tordenhammeren. Foto: AP

- Der er ikke blevet sagt så meget endnu. Det er jo forfærdeligt at se den bold gå ind. Lørdag var en fest, da Luka Karabatic kastede sig over den sidste bold, så vi ikke skulle i omspil – i dag gør det jo modsat meget ondt. Thierry Omeyer stod fantastisk og havde fortjent at blive kåret som kampens spiller, men han løb ikke med titlen – og det gjorde vi desværre heller ikke.

- Det var det eneste, vi kom efter. Sidste år var målet at komme til Final 4, men i år var der ingen vej tilbage: Vi skulle vinde! Det har vi sagt højt, og derfor gør det ondt, siger vestjyden.

Når man skal fortælle folk, at det ikke bare er en tabt kamp – men kulminationen på noget større, hvad skal man så sige?

- Det er jo reelt to sæsoner, vi har arbejdet frem mod at stable et vinderhold på benene, så derfor var det i år, det virkeligt skulle stå sin test. Det er det eneste, vi har arbejdet frem mod, vi har været enormt stabile, og vi har spillet på højt niveau specielt i Europa. For mange spillere – mig selv inklusive – er det her jo det allerstørste. Det er jo næsten kulminationen på en hel karriere, mange af os står med i dag.

- Det kan sagtens være sidste gang, og for min del er det jo ikke sikkert, jeg skal spille mange Champions Leauge-finaler. At have haft den chance og været så tæt på med så godt et hold. Jamen, det er jo ikke sikkert, den kommer forbi igen.

Hvordan tror du, du kommer over det?

- Uha, den næste uge bliver noget rigtigt lort! Vi mangler en kamp torsdag mod nummer to i ligaen, Nantes. Vi har heldigvis vundet mesterskabet, men det er på hjemmebane, og vi skal have pokal og alle mulige ting. Jeg kan bare sige, at sidste år efter tredjepladsen her i Köln, spillede vi mod et kagehold og var ikke i nærheden af at kunne mønstre en ordentlig indsats. Det var ikke sjovt at stå og få medaljer lige efter, vi havde tabt et middelmådigt hold, siger Henrik Møllgaard.

- Og i år får vi kamp til stregen, for Nantes vil godt vise, at de altså er klar…

Treer sidste år, toer i år – så kunne det jo være smukt, hvis fremgangen fortsatte i 2018…

- Lads os håbe det!

Nøddesbo hjem med giga-skuffelse

Kæmpen Nøddesbo knækkede: Jeg sad bare og hulkede

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby