Skuffet over håndboldpiger: OL-fiasko kan koste penge

- Vi ved, at i sport går det op og ned, og en enkelt nedtur skal måske/måske ikke have indflydelse på lang sigt, siger Team Danmark-direktør

Anne Cecilie de la Cour, Simone Böhme og Ann Grete Nørgaard betragter de triste løjer i Aarhus. (Foto: Polfoto)
Anne Cecilie de la Cour, Simone Böhme og Ann Grete Nørgaard betragter de triste løjer i Aarhus. (Foto: Polfoto)

- Skuffende! Det er ikke tilfredsstillende, som kvindelandsholdet har præsteret på det seneste. Det er bestemt ingen hemmelighed, siger Team Danmark-direktør Lone Hansen.

Anledningen er weekendens olympiske kollaps i Aarhus, hvor Klavs Bruun Jørgensens tropper fik prygl af såvel Rumænien som Montenegro og måtte vinke et tårevædet farvel til Legene i Rio de Janeiro i august.

Umiddelbart får kollapset ikke økonomiske konsekvenser for DHF – ud over, at de midler, der var sat af som støtte til landsholdets rejse og forberedelser, selvsagt bliver trukket tilbage.

Først da det var for sent viste Mulle og kompagni mod Uruguay, at de godt kan spille håndbold. Foto: Jens Dresling. Jan Jensen - 21. mar. 2016 - kl. 06:21 Revser Danmarks piger: Det er fanden galeme uforståeligt!

På længere sigt er situationen måske en anden for DHF, der i den indeværende aftale bliver begunstiget med 11.050.000 kr. årligt i støtte fra Team Danmark.

- Vi arbejder altid en olympiade ad gangen, og derefter evaluerer vi først det kommende OL i efteråret, inden vi lægger langsigtede planer frem mod næste OL i Tokyo 2020, siger Lone Hansen.

- Når vi arbejder med forbund som DHF, der er i kategorien ’verdensklasse-forbund’, har vi dog langsigtede udviklingsplaner. Vi ved, at i sport går det op og ned, og en enkelt nedtur skal måske/måske ikke have indflydelse på lang sigt, siger Lone Hansen.

Nedtur (Foto: Jens Dresling)
Nedtur (Foto: Jens Dresling)
 

Se også: Wilbeks opråb: Gør som Norge

Team Danmark-direktøren rasler altså advarende med regnearkene, inden hun tilføjer:

- Vi evaluerer både OL i Rio og diskuterer den fortsatte udvikling frem mod 2020, når vi mødes med forbundene i efteråret.

- Får det konsekvenser, hvis mændene heller ikke spiller sig til OL?

- Jeg vil bare have lov til at krydse fingre for dem og vurderer, at de har gode chancer for at spille sig til Rio. Vi har hele tiden vidst, det ville blive sværere for kvindelandsholdet, siger Lone Hansen.

Team Danmark har meldt ambitionen om ti medaljer ved Legene i Rio de Janeiro og forventer, at håndbold leverer én af dem.

Direktøren ’slap’ i øvrigt for at bivåne de klistrede fortrædeligheder i Aarhus i weekenden. Hun måtte scratche med en slem influenza.

Se også: Wilbek slår fast: Klavs Bruun forbliver landstræner

Det var ikke sjovt at være landstræner i weekenden (Foto: Jens Dresling)
Det var ikke sjovt at være landstræner i weekenden (Foto: Jens Dresling)
 

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere