Skydeglad topscorer vil til VM og udlandet

Efterårets store navn har en frikøbsaftale med Tvis Holstebro

Efterårets mest skydeglade spiller er også ligaens topscorer.

Tvis Holstebros Michael Damgaard er godt i gang med at skyde sig til VM og udlandet.

Mens størstedelen af ligaspillerne kan holde kamppause i 40 dage på grund af VM i Qatar, er topscoreren en af syv fra den hjemlige liga blandt de 19 VM-spillere, som i dag tjekker ind i Århus til en 10 dage lang VM-træningslejr inden VM i Qatar.

Undervejs skal spilles fire testkampe mod Sverige (to kampe), Island og Slovenien.

Inden afrejsen onsdag, 14. januar skal truppen skæres ned til 16 navne.

Selv om Michael Damgaard er topscorer efter et efterår, hvor han har skudt langt mere end andre i ligaen, og som den eneste mere end 200 gange med helt nøjagtigt 243 skud til 126 mål, er han et af spørgsmålstegnene sammen med bl. a. Nikolaj Markussen, Mads Mensah, Rasmus Lauge og Morten Olsen

Godt og vel hvert andet skud er havnet i nettet, og det er vel lige i underkanten, men omvendt havde landstræner Gudmundur Gudmundsson taget Tvis Holstebro-spilleren med til efterårets EM-kvalifikationskampe mod Litauen og Bosnien.

Hvis det ender med en VM-billet, kan Michael Damgaard snart være tabt for Tvis Holstebro.

Det er ikke mere end en måned siden, at vestjyderne stolt meldte ud, at topscorer Michael Damgaard havde forlænget til sommeren 2017, men kontrakten blev mest skrevet for at komme andre interesserede klubber i forkøbet.

– Umiddelbart går jeg ikke med rejseplaner, men kommer det rigtige tilbud, vil jeg ikke være afvisende, siger Michael Damgaard, der i den nye kontrakt har garderet sig med en 'frikøbsklausul'.

– THW Kiel vil f. eks. ikke komme til at gå forgæves.

– Hvis jeg kommer med til VM, vil min rolle ikke blive at score 10 mål pr. kamp. Der er andre foran mig til at tage skuddene. Jeg skal ind og gøre en ’forskel’.

– Selv om et VM for mit vedkommende ikke vil handle om at blive solgt, skal jeg på et tidspunkt videre, og hvornår tidspunktet er, afhænger af det ’rigtige’ tilbud.

– Jeg tror på min chance, fordi jeg er alsidig og kan spille flere pladser, lyder det optimistisk fra Michael Damgaard, der efter Tvis Holstebros gevaldige nedtur i julemåneden har nydt fridagene omkring nytåret til at blive 'frisk' oven i hovedet de kommende dage og uger kan blive ret så afgørende for hans håndboldkarriere.

0 kommentarer
Vis kommentarer