Slagtet i pressen: Sammenbrud, klø og smæk til EM-kvinderne

De skulle have været de danske EM-helte, men blev i stedet skurke, da de blev kylet ud af EM-slutrunden med et massivt 29-22 nederlag til Spanien

Pernille Holmsgaard, Louise Burgaard og Mette Gravholt i de sidste minutter af EM-slutrunden for dansk vedkommende (Foto: Lars Poulsen)
Pernille Holmsgaard, Louise Burgaard og Mette Gravholt i de sidste minutter af EM-slutrunden for dansk vedkommende (Foto: Lars Poulsen)

De danske EM-kvinder fik 'smæk med spanskrøret', og det er der absolut intet godt ved.

Med en 29-22 sejr pryglede Spaniens håndboldkvinder de danske ditto og sendte sig selv i semifinalen. Danmark sendte de derimod direkte i lufthavnen og hjem til Danmark. De danske kvinder skulle ellers blot bruge et enkelt point for at være i semifinalerne fredag aften.

Sådan gik det ikke. Og det var heller ikke engang tæt på. For indsatsen var noget makværk, og det går ikke ustraffet hen i den danske presse, der knytter hårde kommentarer til nederlaget til Pytlicks kvinder.

- Store spanske klø til de danske håndboldkvinder, skriver DR, mens tv-konkurrenterne fra TV2 konstaterer:

- Farvel semifinale: Store smæk med spanskrøret til Danmark.

Carmen Martin og resten af spanierne havde luret det danske spil, afslører hun efter den komfortable sejr. (Foto: AP/Zsolt Czegledi) Håndbold Overrasket spanier: I dag var det os der smadrede Danmark

De danske spillere har grund til at græmme sig. Ungarn sendte med en sejr over Norge de danske spillere helt ud. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Nedturen komplet: Danmark sendt helt ud af EM

Maibritt Kviesgaard og Danmark fik tæsk (Foto: Lars Poulsen)
Maibritt Kviesgaard og Danmark fik tæsk (Foto: Lars Poulsen)
 

På samme kanal ridser ekspertkommentator Bent Nyegaard forskellen op:

- Fysikken og finesserne var helt på spanske hænder og fødder denne begyndende onsdag aften, Derfor var Sandra Toft og hendes kammerater overmatchet i en grad, jeg sjældent har set, skriver han i sin blog.

Hos BT er man ikke meget flinkere ved Mulle og Co. Her bliver nederlaget betegnet som et 'sammenbrud' og nederlaget som 'gigantisk, ligesom man stiller spørgsmålstegn ved, om vi skal have dæmpet forventninger til næste års slutrunde på hjemmebane.

- Om et år er Danmark vært ved VM-slutrunden, hvor sidste års bronzemedaljer skal forsvares. Men selvom det danske hold under EM har været forfulgt af såvel sygdom som skader, må forventningerne til præstationen her dæmpes væsentligt, skriver avisens håndboldmedarbejder.

Jan Pytlick måtte erkende, at intet klappede for det danske landshold i kollapset mod Spanien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Pytlick: Vi rammer jo ingenting

Pytlick havde ikke held med sig i dag (Foto: Lars Poulsen) Jan Jensen Hvor var modtrækkene Pytlick?

En såret kriger Louise Burgaard efter nederlaget til Spanien (Foto: Lars Poulsen)
En såret kriger Louise Burgaard efter nederlaget til Spanien (Foto: Lars Poulsen)
 

Her på Ekstra Bladet kunne man under overskriften 'Totalt kollaps: Danmark fik prygl', læse om det store nederlag til de spanske overkvinder. Mens karakterlæsningen heller ikke sjov dagen derpå, for hele fem danske spillere fik karakteren 1, der i Ekstra Blads-regi betyder ringe!

Også Ekstra Bladets håndboldkommentator Jan Jensen undrer sig over Pytlicks ageren i nederlaget.

- Pludselig faldt de danske kvinder tilbage til det kedelige niveau fra de indledende kampe. Vi brændte for meget, og både vores forsvar og vores målvogtere havde svært ved at dæmme op for de fysisk stærke og aggressive spaniere. Vi blev regulært klædt af i begge ender af banen og efterlod et pinligt indtryk, skriver han i sin kommentar.

Der var dansk nedtur og spansk jubel, da slutsignalet i Ungarn lød. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Totalt kollaps: Danmark fik prygl

Op til kampen var der ellers lagt i ovnen til sejr med højt humør og azonto-dans. Lige meget hjalp det for 'Mulle', 'AG' og de øvrige danskere.

0 kommentarer
Vis kommentarer