Slog Danmark ud af EM: Tre russere går i dopingfælden

Tre russere blev testet positiv under U19-EM i håndbold i august. Rusland slog Danmark i semifinalen

Tre russere var dopet, da Rusland slog Danmark ved U19-EM i håndbold. Modelfoto: All Over Press
Tre russere var dopet, da Rusland slog Danmark ved U19-EM i håndbold. Modelfoto: All Over Press

Der har været stort fokus på en kobling mellem russiske sportsudøvere og brug af doping. Nu er der kommet endnu en kedelig sag frem om russiske dopingsyndere.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) meddeler på sin hjemmeside, at tre russiske håndboldspillere blev testet positiv for brug af doping under kvindernes U19-EM-slutrunde i Slovenien i august.

En russer blev testet positiv under de indledende runder af turneringen, mens yderligere to blev testet positiv i knockoutfasen.

I knockoutfasen vandt Rusland med 28-27 over Danmark i semifinalen. Russerne endte med at tabe finalen, mens danskerne vandt bronzekampen over Ungarn.

Dopingprøverne fra slutrunden er blevet analyseret på et laboratorium, der er godkendt af Det Internationale Antidoping Agentur (Wada).

Al dokumentation og alle resultater er sendt videre til EHF's interne domstol. EHF vil mandag komme med yderligere oplysninger omkring de tre positive dopingprøver.

Frem mod OL i Rio sidste år var der stor debat om, hvorvidt russiske atleter skulle have lov til at stille op, efter det blev afsløret, at landet havde haft et statskontrolleret dopingprogram.

Dengang var det op til de enkelte specialforbund at afgøre, om russere måtte deltage i forbundenes sportsgrene. Det betød blandt andet, at atletikkonkurrencerne var uden russiske atletikudøvere.

Køb Ekstra Bladets nye Brøndby Magasin:

Se også: Rystende afsløring: Massiv doping ved VM
Se også: Danmark snydt i dopingskandale: 'Det er altså mærkeligt'
Alt var i en kort stund som det lykkeligste eventyr for Michael Rasmussen, der stod til at vinde Tour de France i 2007. Men så gik det galt. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Da trøjen blev flået af: Fra himmel til helvede

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen