Slog tyske favoritter: Danmark klar til VM-finale

Danmarks U21-landshold sejrede over Tyskland i semifinalen og er nu klar til spille om VM-guld for ottende gang

Danmarks Christian Jensen spillede en stor kamp. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Danmarks Christian Jensen spillede en stor kamp. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

Danmark-Tyskland 28-26 (15-13)

Der er dømt ny midnatsgyser. Trods savnet fem af årgangens største talenter blev Danmark sent i aftes klar til endnu en gang at spille en ny VM-finale mod enten Frankrig eller Egypten kl. 23.00 dansk tid.

Et homogent dansk hold fik slidt sig til en sejr mod et tyske hold med flere Bundesligaspillere.

Det var aftenen, hvor knægte blev til mænd, da de formåede at holde tyskerne bag sig igennem en lang 2 halvleg. To gange kom tyskerne helt op og fik nærkontakt med et mål til forskel, før danskerne igen trak fra og til sidst vandt med to overskydende.

Syv gange tidligere har U21-mandskabet stået i en VM-finale, og det er foreløbigt blevet til tre VM-titler til morgendagens stjerner. Det er med andre ord ved at blive en vane, selv om det er 10 år siden, at Danmark med nuværende landsholdsnavne som René Toft Hansen, Henrik Møllgaard og Morten Olsen sejrede i Ungarn.

Se også: Jagten på VM-guldet: Derfor topper de danske håndbold-talenter

Efterfølgende er det blevet til bl. a. to gange VM-sølv efter nederlag til netop Tyskland, så der var også tale om revanche til danskerne i VM-byen Uberlandia langt inde i Brasilien

Med en god spurt med tre mål i streg kunne de unge danske spillere fortjent gå til pausen med en to måls føring. Selv om føringen i 1. halvleg skiftede undervejs, var danskerne det meste af tiden i front, men aldrig med mere end et par mål

Aalborgs højrefløj, Christian Jensen gav Danmark en forrygende start på de sidste 30 minutter, da han scorede med en skruebold fra baglinjen.

– Det er fantastisk at stå her. Drengene har arbejdet hårdt for det og har været utroligt professionelle. Der har hele tiden været nogle, der for alvor steppede op og tog ansvar, når andre ikke havde tur i den, har u-landstræner Claus Hansen sagt om sit minimerede hold.

Se også: Danske stortalenter i VM-kvartfinalen

Nordsjællands Kristian Pedersen stod en flot kamp med 14 redninger og en procent på næsten 37.

Dansk topscorer blev eks-færingen, Johan Hansen, nu Bjerringbro Silkeborg, med 6 mål på seks  forsøg. han fik i sidste måned debut på det rigtige landshold i øvrigt sammen med KIF Kolding Københavns Magnus Landin, som gså var Mr. 100 pct med 3 mål på tre forsøg.

Med en enkelt undtagelse kom alle danske spillere, der i aktion på måltavlen, hvilket fortæller meget om bredden hos VM-finalisterne.

13 kommentarer
Vis kommentarer