SLUT: Farvel og tak til EM

Venstrefløjen får nøglerolle i både forsvar og angreb, når Danmark skal slå Spanien – semifinalen lyser forude

DEBRECEN (Ekstra Bladet): Maria Fisker får nøglerollen som venstre back fra start i stedet for den skadede Stine Jørgensen. Venstrefløjen har for Viborg demonstreret, at hun er snu og har et fornuftigt luske-skud selv fra distancen, og så beviste hun allerede for et år siden ved VM, at hun er en kapabel toer i forsvaret.

- Det her er kamp nummer seks, og vi har en formodning om, at spanierne er ved at være trætte. Derfor vil vi investere alt i at løbe stærkt med dem i starten af kampen og sætte stort tryk på kontrafasen, siger assistenttræner Ulrik Kirkely.

Lærke Møller skal primært aflaste Kristina Kristiansen i forsvaret, og Anne Mette Hansen – der hidtil ikke er blevet slidt op af spilpraksis – kan tage en tørn for Maria Fisker i ny og næ.

Nu er de norske håndboldpiger smittet af den danske sygdom - og det sender markspillerne på mål til træning (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Chok i Norge: Dansk håndbold-syge smitter

Dansk overtalsspil syv mod seks kan også komme på tale, afslører Ulrik Kirkely:

- I perioder får vi det nok at se – men næppe i 45 minutter som mod Ungarn, siger han med et lusket smil.

Det kan stadig undre, at Jan Pytlick og hans crew i stedet for at hente en højrehåndet bagspiller ned til mesterskabet i stedet har valgt at skrive den tredje højrehåndede venstre back ind i turneringen i skikkelse af Mette Tranborg.

Tyskland beholder pointet fra kampen mod Frankrig, selvom de scorede med for mange spillere på banen (Foto: Zuma Press) Håndbold EM-skandalen afgjort - Her er dommen

Hjemme i Tvis Holstebro kender Kristina Kristiansen og Lærke Møller efterhånden hinanden indgående, og den dynamisko duo med den manglende højde kan også blive en interesseant konstellation i løbet af kampen.

Danmark starter med følgende spillere:

Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard.

Venstre back: Maria Fisker.

Playmaker: Kristina Kristiansen.

Højre back: Line Jørgensen.

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard.

Streg: Mette Gravholt.

Målvogter: Sandra Toft.

Forsvar/angreb: Ann Grete Nørgaard bytter med Pernille Holst Holmsgaard, og Mette Gravholt med Louise Svalastog.

TV2 kl. 18.15

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer