Søndergaard tampede Kroatien: Det er fand’me fedt

Veteranen var væk, sagde fra igen – og vendte så alligevel tilbage. Med enorm succes fredag aften

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

HERNING (Ekstra Bladet): Rasmus Lauge tøver ikke – og er bestemt heller ikke karrig med rosen – når man spørger ham, hvem han synes satte de solideste aftryk på den kamp:

- Jeg synes jo selvfølgelig, at Mikkel Hansen spiller en fin kamp, og Niklas Landin tager nogle kritiske bolde på afgørende tidspunkter. Men jeg bliver nødt til at fremhæve Kasper Søndergaard som vores ’man of the match’, siger Rasmus Lauge.

- Han har været væk i lang tid, og sidst, han var med ved VM i Qatar, var der måske ikke den samme tillid til ham. Han spillede ikke så meget – og så kommer han ind her og brænder sådan en kamp af, efter han har holdt tænkepause fra landsholdet. Det er jo fantastisk. Det har han virkelig fortjent, og det er sindssygt godt for os at have en spiller som ham, der rammer sådan en topform. Det er super fint.

Sådan! Kasper Sønder hakkede fem bolde ind bag Ivan Stevanovic og satte helt afgørende hånd-aftryk, da Danmark fik et solidt skub på vejen mod OL.

Men manden, der i en alder af 34 netop er vendt retur til national-dragen, er beskedenheden selv:

- Jow, det er da pænt af ham. Men jeg spiller jo ikke halvt så mange minutter som Mikkel i dag. Jeg synes, det lykkes fint for mig, og jeg er rigtigt glad. Jeg er pisseglad på holdets vegne.

- Men for dig personligt er det vel også en sejr – sidst i Qatar blev sådan en lidt frustrerende slutrunde for dig?

- Det var virkelig ikke særligt sjovt, nej, det er klart. Men det her var fedt. Nu skal vi til det her OL!

Gode minder fra 2014
- Er I nede omkring Cap Verde nu på turen til Rio?

- Det er vi ikke. Det bliver jeg nødt til at sige, for vi kan jo godt se, hvordan vi også kan spille. Nu ved jeg godt, at den test-kamp i Tyskland ikke var en ’rigtig’ kamp, men der var stadig væk 15.000 tilskuere, og der var ikke noget, vi hellere ville end at vinde dernede. Men vi er på hjemmebane… Og mod Norge. Det skal vi fand’me kunne løse, selv om de er pisse-gode.

- Hjælper kulissen jer voldsomt?

- Den betyder meget. Den lægger pres på dommerne, og vi får – ja, jeg vil ikke sige vinger… Men det er fand’me fedt at spille for 12.000 danskere, der sidder og sejler op ad åen. Det er en stor, stor oplevelse hver eneste gang.

- Det bragte nogle gode minder frem fra EM i 2014, hvor vi spillede en rigtig flot turnering og vel først tabte en kamp, da vi nåede til finalen og mødte et fransk hold, der var helt outstanding.

- Det er klart, vi gik ind til denne kamp med 12-13.000 tilskuere, der bare støttede os hele vejen, så det var en stor oplevelse.

- Selv om du er et ydmygt menneske, må du vel medgive, at du var med til at slå hul på kampen, da du kom ind efter pausen?

- Jo, og jeg er da super glad. Men jeg mest glad for, at vi vinder! Der er jo pres på, og det kan vi også godt mærke, og med det samme, vi ikke leverer varen som i træningskampen i Tyskland, så vokser presset jo klart og bliver endnu større. Men det er der altid – heldigvis. Det er jo fordi, vi er gode.

- Har du terpet ekstra på lektierne op til kampen?

- Nej, ikke ekstra. Men jeg læser mit hjemmearbejde, og det ved jeg, alle gør. Det er ikke kun mig.

'Selvfølgelig skal vi slå Norge'
- I slår et hul på seks ved 23-17, og vi tænker: Okay, det var så crunch time. Og pludselig er  i kun foran med én. Hvorfor?

- Vi kommer til at lave nogle personlige fejl, mig selv inklusive, i angrebet, og det giver dem nogle kontraer. Jeg smider bl.a. selv et par bolde væk, og det skal vi selvfølgelig passe på med. Måske er det fordi, de går ned i 6:0-forsvar på det tidspunkt, og det skal vi lige bruge lidt tid på at omstille os til.

- Heldigvis lykkes det, og vi vinder med – er det fire? Det kan vi godt være tilfredse med.

- Jeps, og I kan tåle at tabe med tre til Norge…

- Okay, er det sådan? Jamen… Vi skal jo for fanden ikke tabe nogle kampe, altså. Det regnestykke havde jeg ikke lige gennemskuet – men vi skal slå Norge. Selvfølgelig skal vi det.

- Du har været væk et stykke tid, men det virker som om, du og Mikkel Hansen ikke har de store problemer med at finde hinanden…

- Mikkel og jeg har altid kunnet finde hinanden, og det er altid en fornøjelse at spille sammen med ham. Men jeg må også sige, at Mads Mensah lægger jo et voldsomt pres. Han er outstanding – og det er også derfor, Hans Lindberg bliver fri et par gange. Jeg synes faktisk, det er hele holdet, der leverer. Ellers kan man ikke slå Kroatien.

3 kommentarer
Vis kommentarer