Sportschef: Det var rigtigt at forlænge med Klavs Bruun

- Landstrænerens job er slet ikke noget, vi diskuterer nu, siger Morten Henriksen

Morten Henriksen til tirsdagens træning i en forhåbentlig fornuftig samtale med Bent Nyegaard. Foto: Lars Poulsen
Morten Henriksen til tirsdagens træning i en forhåbentlig fornuftig samtale med Bent Nyegaard. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): Sportschef Morten Henriksen har gentagne gange sagt, at DHF ikke er sat i verden for at hente sjettepladser. Håndboldlandsholdene skal styre mod podiet – hver gang!

- Jeg kommer ikke til at kommentere slutrunden her og nu. Lige nu har vi al fokus rettet mod kampen mod Montenegro.

Jeg tænker ikke i resultat – mere på det spil, du har set?

- Ved du hvad, hvis jeg begynder at kloge mig for meget på det nu, vil det flytte fokus, så det er vigtigt for mig, at vi kigger skarpt på det, vi er her for – og det er at skabe det bedst mulige resultat. Lige nu kan vi blive alt mellem nummer fem og 12, og det er der jo kæmpe forskel på. Så skal jeg nok på fredag, når vi har fået den femteplads, sige, hvad jeg har set.

Men du kan vel stå og være nervøs for, det ender med en 11. plads?

- Jojo, altså. Kampen i går (mandag) var jo et godt eksempel på, hvad der har været forskellen i den tid, jeg har været her. Jeg synes, vi spiller en helt fantastisk første halvleg.

Tænker du på Rusland-kampen?

- Ja, vi manglede bare at smide boldene i kassen. Så kan du spørge: Er det fantastisk…

… Det vil jeg jo nok sige, det ikke er!

- Det var meget nemt at sætte en finger på, hvad problemet var. Vi havde fået et helt andet resultat, hvis vi havde sat de bolde ind og ikke fumlet lidt med det. Så sker der jo et eller andet, som jeg ikke skal kloge mig på, hvor vi rammer bunden i anden halvleg, og det skuffer selvfølgelig alle. Det er der ingen tvivl om.

Klavs Bruun Jørgensen kan stadig nå at redde EM resultatmæssigt. Der er en teoretisk mulighed for en kamp om femtepladsen, hvis holdet slår Montenegro onsdag eftermiddag. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun Jørgensen kan stadig nå at redde EM resultatmæssigt. Der er en teoretisk mulighed for en kamp om femtepladsen, hvis holdet slår Montenegro onsdag eftermiddag. Foto: Lars Poulsen

Men når holdet kamp efter kamp laver 15 tekniske fejl og ikke scorer nok, så er det vel mere end bare et isoleret problem fra én kamp?

- Men igen. Jeg vil ikke tegne et billede nu, fordi det kommer til at flytte fokus, og kampen mod Montenegro betyder noget. Hvis den giver en kamp om femtepladsen, vil det være fantastisk. Men jo, jeg har fået nogle klare billeder, og dem vil jeg gerne tale om – senere.

Landstrænerens job kan vel også komme til diskussion?

- Landstrænerens job er slet ikke noget, vi diskuterer nu.

Men det kan godt være til diskussion på fredag – i teorien?

- Jamen i teorien er alt jo til diskussion. Alt bliver vendt, men det vigtigste er, at jeg har en klar forventning om, at spillere og landstrænere er professionelle, og så ville det kraftedme være skuffende, hvis jeg ikke selv er det.

I forlængede med ham mindre end en uge før VM sidste år. Hvorfor så travlt?

- Det er jo historie fra for lang tid siden, hvor jeg på det tidspunkt var helt sikker på, at det var det rigtige at gøre. Jeg er stadig fuldt ud sikker på, at det var den rigtige beslutning.

Foto: Lars Poulsen Foto Galleri: Se EM-nedturen i billeder

Se også: Svært at tro på Klavs Bruuns projekt

Se også: Det er ikke superfedt at måle 190 cm - når man bliver konfirmeret

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere