Spreder stjernens nøgenbilleder: Nu skal han betale rekord-erstatning

Nora Mørk har indgået forlig med en række af de mænd, der delte hendes nøgenfotos – tirsdag blev mand i 30’erne så dømt til at betale stor erstatning til håndboldstjernen

Nora Mørk i en helt anden og lystig situation under et interview med Ekstra Bladet. Foto: Lars Poulsen
Nora Mørk i en helt anden og lystig situation under et interview med Ekstra Bladet. Foto: Lars Poulsen
Følg Håndbold

Det kom som et brutalt chok, da håndboldstjernen Nora Mørk i september blev gjort opmærksom på, at hendes telefon var blevet hacket og private nøgenbilleder drønede rundt på internettet.

Siden har den 27-årige nordmand vundet det ene slag efter det andet.

Tirsdag faldt den hidtil hårdeste straf i sagen, da en mand i 30'erne ved forligsretten i en kommune på det norske Vestlandet blev dømt til at betale 150.000 norske kroner (116.760 danske kroner) i erstatning til Nora Mørk i en såkaldt ’oprejsningserstatning’.

- Nora Mørk er glad for dommen i forligsrådet, da den viser, at det er værd at kæmpe denne sag for sig selv og andre i samme situation, siger den norske stjerneadvokat John Christian Elden til Nettavisen.

Nora Mørk stævnede i efteråret 15 mænd for at have spredt billederne og krævede lige præcis 150.000 kroner i erstatning fra hver enkelt. Andre har i mellemtiden valgt at indgå forlig med håndboldspilleren, men manden, der tirsdag ved den civile domstol erkendte sig skyldig i at have spredt billederne, svarede aldrig på det brev, han modtog.

- Dem, der ikke har svaret, trak vi i retten for et par måneder siden. Den første dom faldt i dag, siger John Christian Elden, der ikke vil afsløre, hvor mange af sprederne, Nora Mørk har indgået forlig med – og slet ikke den sum, hun hidtil har vristet ud af de formastelige.

- Dem, der har svaret, har vi enten indgået forlig med eller er i dialog med deres advokater om erstatningens størrelse. I de tilfælde har vi afventet denne dom for at se, hvad retten mener, forklarer Nora Mørks advokat til Nettavisen.

Mor-comeback i fantomdragt: Sådan har du aldrig set Serena før

Oven i det den grimme sag med nøgenbillederne er Nora Mørk og kæresten også gået fra hinanden, og hun er ramt af en korsbåndsskade, der måske koster slutrunden i december. Foto: Stephane Pillaud, NTB Scanpix
Oven i det den grimme sag med nøgenbillederne er Nora Mørk og kæresten også gået fra hinanden, og hun er ramt af en korsbåndsskade, der måske koster slutrunden i december. Foto: Stephane Pillaud, NTB Scanpix

Den dømte har nu en måned til at klage til næste retsinstans. Han mødte uden advokat og gjorde gældende, at han fandt 150.000 kroner alt for højt, om end han ifølge dommen erkendte følgende:

’Klagemodparten har indset, at deling af billederne har medført stor belastning for klager. Forligsrådet har vurderet et fornuftigt niveau for erstatningen. Det er prisværdigt, at fildeleren erkender ansvar, selv om han har ønsket en lavere erstatning. Forligsrådet har set på skadevirkningen og ikke mindst det signal, en så mærkbar erstatning sender, hedder det i dommen.

- Manden skal have delt billederne på sociale medier efter at have fået spørgsmålet: ’Ved nogen, hvor vi finder billederne?’ Han svarede ved at lægge et link til en side, hvor de kunne findes. Det er spredning, og nu er han dømt, siger advokat Elden.

I april blev ni mænd idømt bøder på mellem 10-15.000 norske kroner for at have spredt nøgenbillederne. Manden fra Vestlandet er ikke en af disse, men han er også blevet idømt en bøde og skal oveni betale sagens omkostninger på 1642 norske kroner.

Nora Mørks advokat er svært tilfreds:

- Det er vigtigt, at mændene både får bøder af politiet for hæleri og krænkelse af privatlivets fred plus den civile oprejsningserstatning. Samlet bør det have en tilstrækkelig præventiv effekt, så vi undgår tilsvarende i fremtiden, siger John Christian Elden.

Efter nøgenbilleder: Alt ramlede for håndbolddarlingen

Lækkede stjernens nøgenbilleder: Hun er tilfreds med straffen

Mørk fortsætter på landsholdet efter nøgenfoto-sag

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.