Stjerne-ros: Danmark har en lys fremtid

Andrea Lekic ved, hvordan Serbien kan knække Danmark – opskriften er faktisk ret simpel

NANTES (Ekstra Bladet): Jenny Alm hakkede det svenske sejrsmål ind til 22-21 kort før tid, og Serbien er pisket til at slå Danmark for at få point med til mellemrunden ved EM. Serbiens helt store profil, Andrea Lekic, ærgrede sig naturligvis voldsomt, og den 31-årige bagspiller var kontant, da hun i minutterne efter sagde til Ekstra Bladet:

- Hvad kan du gøre, når de svenske målvogtere har 20 redninger? Hvad kan du gøre, når du misser 10 skud fra seks meter og fire frie kontraer? Så kan du ikke vinde over nogen som helst!

Lekic har prøvet lidt af hvert i en karriere, der har budt på kontrakter i storklubberne Krim, Györ, Vardar Skopje, hvor hun i en sæson havde Jan Pytlick som træner og frem til nu, hvor hun henter hyren i rumænske CSM Bucuresti.

Og hun ved, hvordan et Balkan-mandskab normalt har succes med konstant og kontant at prygle løs fra en benhård og stålsat defensiv. Det bliver også midlet mod Danmark efter en vis succes mod svenskerne med at skifte konstant fra fladt til offensivt forsvar.

- Vi har ikke tid til at tænke for meget over denne kamp mod Sverige. Jeg synes, vi kan være tilfredse med det system, vi spiller, men vi brændte bare alt for mange skud, siger Andrea Lekic.

Andrea Lekic scorede blot en enkelt gang på fem forsøg mod Sverige. Ikke hverdagskost for spilleren, der i 2013 blev kåret som verdens bedste. Foto: Lars Poulsen
Andrea Lekic scorede blot en enkelt gang på fem forsøg mod Sverige. Ikke hverdagskost for spilleren, der i 2013 blev kåret som verdens bedste. Foto: Lars Poulsen

- Jeg mener, vi skal spille på samme måde mod Danmark, som vi gjorde mod Sverige. Når vi møder den skandinaviske spillestil, er vi nødt til at stille med en stærk defensiv, som vi faktisk også gjorde i dag, og vi havde virkelig gode kontraer.

- Det ved vi, at vi også kommer til at møde mod Danmark, og det er en god ting for os, for så ved vi, at vi skal være ekstremt fokuserede på at undgå fejl.

I demonstrerede stor variation defensivt mod svenskerne!

- Ja, vi har forberedt os, og vi har trænet disse ting og er ret gode til det, hvilket du også kan se på det antal mål, der er scoret mod os. Forsvaret har været stærkt i to kampe, og i dag var vores keepere også gode, så vi kommer helt sikkert til at spille det samme system, siger Andrea Lekic.

Statistikken afslører dog, at den tidligere Team Esbjerg-keeper Katarina Tomasevic blot havde fem redninger på 20 skud, mens kollega Marija Colic ramte fire af 11 afslutninger. Samlet havde de serbiske keepere en redningsprocent på 29 mod den ligeledes tidligere Esbjerg-målmand Filippa Idéhns imponerende 49!

Andrea Lekic blev sparet i hele anden halvleg i sejren over polakkerne og scorede blot en enkelt gang på fem forsøg i de 38 minutter, hun fik mod svenskerne. Men hun er 100 pct. klar, garanterer hun.

- Ja, jeg er okay. Det er ikke mig, der bestemmer, hvor meget jeg spiller.

Hvad synes du om det danske hold?

- Det spiller virkelig godt. Danmark har en masse unge spillere, og holdet har et godt spilkoncept og spiller med en utrolig fart. Vi skal passe på deres kontraer, fordi der er de rigtigt stærke, så vi skal sørge for at komme hurtigt hjem. Vi skal være præcise i vores afslutninger, så vi ikke giver for mange kontraer væk.

Andrea Lekic vil ikke pege på en dansk profil, men siger:

- Det er et stærkt hold, der har en lys fremtid.

Anne Mette Hansen er med mod Polen. Hun ville også være svær at undvære. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen - 2. dec. 2018 - kl. 13:35 Klar melding: Den tog Anne Mette for Danmark

Se også: Danmark sprudler: Topspil i kæmpe sejr

Se også: Det glade vanvid: Verdens bedste spillede VM med 50 vabler

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere