Stjerne siger farvel til landsholdet: - Jeg har ikke energien til det nu

Nycke Groot stopper i en alder af 30 år på Hollands landshold og fokuserer på opgaverne i ungarske Györi

Nycke Groot fejrer sin scoring under håndbold EM. Foto: AP
Nycke Groot fejrer sin scoring under håndbold EM. Foto: AP

Den 30-årige håndboldstjerne Nycke Groot er færdig med at tørne ud for Hollands damelandshold.

Det meddeler hun via forbundets hjemmeside.

Hendes krop kan ikke holde til både at spille for landsholdet og den ungarske storklub Györi.

- Min krop er rimelig brugt. Ved at stoppe på landsholdet vil jeg skabe mere ro for mig selv og min krop for at kunne fortsætte min håndboldkarriere.

- Håndbold i Champions League, den ungarske liga og med landsholdet er i den sidste ende for meget. Jeg vil gerne det hele, men jeg har ikke energien til det nu, siger Nycke Groot til forbundets hjemmeside.

Bagspilleren har været blandt de bærende kræfter for Holland, der har vundet metal ved de seneste fire VM- og EM-slutrunder. Det er blevet til to sølv- og to bronzemedaljer.

På klubplan har hun tilbragt syv år i den danske liga. Først tørnede hun ud for TTH Holstebro fra 2008 til 2011, inden hun opholdt sig fire år hos FC Midtjylland.

Nikolaj Jacobsen står i spidsen for et dansk landshold, der er blandt de hold, der har kvaliteterne til at gå hele vejen. Foto: Jens Dresling. Jan Jensen Når Danmark er allerbedst, ligner vi et gyldent vinderhold
Håndbold Nikolaj J. svinger pisken: De ryger på tribunen
Casper U. Mortensen er trådt ind i den danske VM-lejr fuld af selvtillid efter en stor sæson i Barcelona. Foto: Jens Dresling Håndbold Dansk VM-stjerne i drømmeland: Barcelona-skifte er kæmpestort

0 kommentarer
Vis kommentarer