Stjernen nægter at tale under VM: Nu frygter de, det breder sig

Både liga-spilleren Rasmus Boysen og TV2's håndboldredaktør Dan Philipsen er bange for at René Toft Hansens beslutning om ikke at ville tale med pressen inden og under VM bliver en uheldig tendens

René Toft Hansens beslutning om ikke at ville tale med pressen både inden og under VM skaber bekymring hos flere håndboldfolk. Foto: TV3 Sport.
René Toft Hansens beslutning om ikke at ville tale med pressen både inden og under VM skaber bekymring hos flere håndboldfolk. Foto: TV3 Sport.

For få dage siden meddelte DHF, at forsvarsstjernen René Toft Hansen har frabedt sig al snak med pressen inden og under det kommende Vm i Frankrig.

Årsagen er, at den ældste Toft-bror er 'mentalt træt', og at han efter aftale med Gudmundur Gudmundsson har fået lov til at tie, 'hvis det er det, der skal til, for at han kan bruge kræfterne rigtigt'.

Men flere fremtrædende håndboldeksperter er bekymrede for det valg, selvom de accepterer det i René Toft Hansens tilfælde. Ribe-Esbjerg-spilleren og ejeren af sitet nytihaandbold.dk, Rasmus Boysen udtrykker sin bekymring over Toft Hansens beslutning.

- Jeg håber ikke, det er en tilbagevendende tendens i sporten. For spillerne skal efter mind mening være tilgængelige pressen og dermed offentligheden. Håndbolden er jo netop kendt for at være åben og lige til, og det er en kvalitet., vi bør bevare, siger Rasmus Boysen til Ekstra Bladet.

Fredag udtrykte TV2 Sports håndboldredaktør Dan Philipsen samme bekymring.

- Jeg har en lille bekymring for, at det kan brede sig til andre spillere eller andre landshold, men jeg håber det ikke, for vi har aldrig set det før i en så kontrolleret udstrækning, som det er med René denne gang, sagde Philipsen fredag ifølge Ritzau.

Accepterer Tofts beslutning
Selvom både Rasmus Boysen og Dan Dan Philipsen finder Toft Hansens beslutning ærgerlig, har de alligevel forståelse for den. For Stregspilleren fra Kiel har været igennem et hårdt år 2016, som har tæret på træfterne.

- Han har været meget igennem. I seks måneder op til legene, brugte han fem timer om dagen på at blive klar til OL. Og så har han samtidig spillet masser af kampe i Bundesligaen og dermed haft en hård opstart. Så han håber nok, at det hjælper med noget hvile fra pressen, siger Ramus Boysen og uddyber:

- Jeg tror det handler om, at han kan få ekstra pauser, så han kan restituere og få sovet lidt længere, så han ikke skal tidligere op til interview eller komme senere hjem på grund af interviews.

Den holdning deler Philipsen med Boysen.

- Man skal have respekt for, at René Toft Hansen har været igennem noget ekstraordinært i forhold til de andre, fordi han havde det her seks måneders genoptræningsforløb efter en korsbåndsskade og nåede at blive klar til OL og ikke har haft pause i et år.

Fredag var René Toft Hansen og resten af det danske landshold i aktion i Bygma Cup i Stjern, hvor Danmark sejrede med 36-26 i testen over Egypten.

Fredag den 13. januar spiller Danmark sin første kamp ved VM. Det bliver mod Argentina.

Se også: Stjerneskuddets bommert: Ups! Hvor fa’en er kamptrøjen?

Se også: Alle bestod - men tre strålede over dem alle

Se også: Danmark er VM-favoritter

Se også: Dansk pyramidespil: Egypten straffet i Skjern

129 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere