Stor ballade inden VM: Tv-seere bliver snydt

Tyskerne må nøjes med at se håndbold-VM på computere og tablets, mens flere radiostationer har valgt at boykotte kommentatorpladserne

De tyske TV-seere bliver blandt andet snydt for at se deres stjerne målmand Andreas Wolff, her i aktion mod Sverige ved EM i Polen 2016

Bølgerne går allerede højt her to dage inden håndbold-VM tager sin begyndelse i Frankrig, men der er desværre ikke tale om radiobølger.

I hvert fald ikke i Tyskland. Det er nemlig nu en kendsgerning, at de tyske tv-seere bliver snydt for transmissionen af håndbold-VM, efter en konflikt med rettighedshaverne og det internationale håndboldforbund, IHF, på den ene side og de tyske tv-kanaler på den anden.

Årsagen er kort forklaret barske krav fra Bein Sports fra Qatar, indehaveren af ophavsretten, som forlanger, at tv-billederne ikke vises på ukrypterede satellitkanaler. Dermed bliver det umuligt for store tv-stationer som ARD og ZDF at sende.

Dermed må det gigantiske tyske tv-publikum lade sig spise af med at streame kampene. Tyskland vandt EM for et år siden, og finalen blev fulgt af intet mindre end 17 millioner tyske tv-seere.

Radio-boykot
IHF er desuden blevet stærkt kritiseret for de høje priser på tv-rettighederne, som er blevet mere end fordoblet på bare få år ifølge norske Dagbladet, som bringer en artikel om emnet fra nyhedsbureauet NTB.

Flere radiostationer har også valgt at boykotte VM i Frankrig i protest mod voldsomt dyre kommentatorpladser. Eksempelvis har norske NRK valgt at kommentere kampene hjemmefra.

Både DR og TV2 er plads for at guide danskerne godt gennem VM fra kommentatorpladserne, ligesom Ekstra Bladet naturligvis også er talstærk til stede i Frankrig for at bringe de bedste historier i den danske medaljejagt.

Se også: Få timer før afgørelsen: Dansk landsholdsspiller er rasende

Se også: Gudmundur i tvivl om to: Kigger video hele natten

Se også: Island smadret i dansk magtdemonstration

Se også: Håndbold-profil efter tv-drama: Vi flækkede af grin

19 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere