Stor dansk sejr: Modstanderne jubler vildt

Færøerne blev besejret 31-24, da Danmark spillede sin sidste kamp i kvalifikationen til EM i januar 2020 - alligevel var det færingene, der jublede

Danmark vandt med syv, og det fik Færøerne til at juble vildt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danmark vandt med syv, og det fik Færøerne til at juble vildt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da de danske håndboldherrer søndag tog imod Færøerne i den sjette og sidste kamp i EM-kvalifikationen.

Danskerne var allerede inden kampen sikre på at komme med til europamesterskaberne i januar, men cementerede førstepladsen i gruppen med en sikker sejr på 31-24 over øboerne fra Nordatlanten.

Alligevel var det Færøernes spillere og trænere, der jublede vildt efter kampen, fordi de med nederlaget på syv lige nøjagtigt sluttede bedre end Belgien, der tabte med otte til Kroatien i en anden gruppe, og derfor er Færøerne klar til deltagelse i kvalifikationen til næste EM på Belgiens bekostning.

Færøernes afgørende mål faldt i sidste angreb, og glæden var derfor enorm, da trænere kunne bekræfte størrelsen på Belgiens nederlag via deres medbragte smartphones.

Færingerne må derimod se den kommende EM-slutrunde på fjernsyn efter at være sluttet sidst i gruppen med et enkelt point i seks kampe. Danskerne sluttede med ti point.

Der var allerede god stemning i Gigantium i Aalborg inden søndagens kamp. Her blev Rasmus Lauge af sine kolleger i Håndbold Spiller Foreningen kåret som årets mandlige håndboldspiller i 2018.

På grund af kampens manglende betydning var der blevet plads til flere af de sædvanlige reserver på det danske landshold, mens to af de største stjerner - Niklas Landin og Mikkel Hansen - havde fået lov til at gå tidligt på sommerferie.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde dog alligevel et ganske slagkraftigt hold med sig.

Johan Hansen, der er født og opvokset på Færøerne, men stiller op for Danmark, åbnede scoringen mod sine landsmænd, og danskerne så sig ikke tilbage, selv om der undervejs var lidt slinger i valsen.

Artiklen fortsætter under billederne

Danskerne klar til kamp mod Færøerne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danskerne klar til kamp mod Færøerne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Johan Hansen i kamp med sine oprindelige landsmænd fra Færøerne - nu spiller han for Danmark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Johan Hansen i kamp med sine oprindelige landsmænd fra Færøerne - nu spiller han for Danmark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Oliver Meng kan blive Danmarks yngste verdenmester nogensinde. Foto: Per Rasmussen. Boksning Ny boksestjerne: - Jeg holdt nytår med Mulle

Færingerne havde svært ved at holde trit med de danske verdensmestre, der efter et kvarter var foran 10-5. Blandt andet efter et par mål af Lasse Andersson, der på grund af flere alvorlige skader ikke havde scoret på landsholdet i næsten to og et halvt år.

Lidt efter var Danmark foran med syv, men færingerne formåede efter en god periode at bringe forskellen ned på fire mål, hvilket udløste en dansk timeout.

Her fik Nikolaj Jacobsen uddelt en mindre skideballe til sine spillere, der ifølge landstræneren spillede for sløset og lod Færøerne trække tempoet ud af kampen.

Opsangen hjalp ikke rigtig. Ved pausen var der stadig fire mål mellem de to hold ved stillingen 17-13 i dansk favør.

I anden halvleg lykkedes det Danmark at trække fra igen. Koncentrationsniveauet var blevet løftet, og de tekniske fejl var færre, og forsvaret blev mere solidt.

Efter ti minutter stod der 22-16, og det var efterhånden svært at se andre udfald end en komfortabel dansk sejr.

Det endte det da også med, selv om danskerne aldrig for alvor skruede bissen på.

Foto: Olivia Loftlund. Boksning Palle revser håndbold: - Hvor er den sportslige værdi?

Norske medier henviser til VM-finalen i 1997, hvor Anja Andersen var på toppen, når de skal finde seneste gang, Norge har været så dårlige som nu. Foto: Lars Poulsen Håndbold Værste siden Anja Andersen: - Gør ondt at se på

Ditlev Rossing sender en hård venstre i maven på Demetrius Banks. Danskeren stoppede amerikaneren. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Blod, bank og kontroversielle afgørelser: Se ALT fra aftenens boksebrag

Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Helt tæt på GULD-heltene: Pengene, hemmelighederne og familien

7 kommentarer
Vis kommentarer