Storspillende Landin ude af finalen

THW Kiel måtte ud i stort drama og forlænget spilletid mod Veszprem – og endte med at tabe semifinalen. Søndagen byder på dansk topmøde – i taberfinalen…

Niklas Landin spillede et flot opgør, men kunne ikke forhindre et Kiel-nederlag på 29-26 til Veszprems i CL-semifinalen (Foto: Lars Poulsen)
Niklas Landin spillede et flot opgør, men kunne ikke forhindre et Kiel-nederlag på 29-26 til Veszprems i CL-semifinalen (Foto: Lars Poulsen)

KØLN (Ekstra Bladet): Der bliver ingen dansk deltagelse i årets Champions League-finale søndag i Køln. Først drønede Paris Handball med Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard ud, og senere tabte THW Kiel efter forlænget spilletid til Veszprem.

Resultatet blev 31-28 til ungarerne efter 25-25 i den ordinære kamp. Kiel førte ved pausen af den med 15-12.

Søndagens danskertræf bliver altså i en alt andet end sjov kamp om tredjepladsen…

Niklas Landin fik ellers adskillige gange THW Kiel-hjørnet i den imponerende Lanxess Arena godt op at ringe – og det var også nødvendigt. Tyskerne var mod ungarske Veszprem oppe mod en fysisk overmagt, men ikke mindst takket være københavnerens redningsprocent på 40 i de første 30 minutter gik Kiel til pause foran 15-12.

Mikkel Hansen scorede ti gange, men PSG tabte alligevel CL-semifinalen (Foto: TV3 Sport) Håndbold Mystisk: Hansen hamrede ni ind - sad på bænken efter pausen

Det forspring er intet i håndbold, og det blev hurtigt ædt, da Veszprem tvang Kiel til en scoringspause på over otte minutter efter pausen og styrtede i front med 17-15. De tyske Zebras fik kontakt igen ved 19-19 i en periode, da den danske landsholdsmålmand leverede tre af de helt store redninger – den første på straffe, hvorefter han greb en skytte ud og parerede en ungarere helt fri over stregen.

Da var Kiel-spillerne begyndt at løbe med tungerne ud af kæften, og Domagoj Duvnjak lignede sin stjernestatus til trods en almindeligt dødelig, når han og kollegerne røg ind i den ene ungarske skruestik efter den anden – tilsat et hav af dømte angrebsfejl i begge ender af banen.

Slutningen blev super spændende. Niklas Landin nappede storskytten Laszlo Nagy ved 22-22 med mindre end fem minutter retur. Marko Vujin scorede i kontra til 23-22 og sikrede Kiels første føring, siden Veszprems mindre målfest i starten af halvlegen.

Svenskeren med AG København-fortiden, Niclas Ekberg øgede siden til 24-23, og Domagoj Duvnjak udnyttede efter et ungarsk boldtab de næstsidste af sine kræfter og hamrede Kiel på 25-23 små to minutter før slutfløjt.

Laszlo Nagy reducerede til 25-24 på et flæk, Niklas Landin var tæt på at snuppe – ingen kunne se, at han i ugevis har døjet med en øm hæl, der indtil for nylig har forhindret ham i at gå normalt. Til gengæld kunne han ikke forhindre Gasper Marguc i at score fra fløjen til 25-25 og sikre Veszprem forlænget spilletid få sekunder før slut.

Mikkel Hansen scorede ni mål i første halvleg, men var alligevel på bænken det meste af anden halvleg, da PSG tabte 28-26 til Vive Kielce i semifinalen ved Champions League final 4 (Foto: AP) Håndbold Mikkel tævede bolde ind – og røg ud

Niklas Landin indledte den forlængede spilletid med en klasseredning på Laszlo Nagy, men Kiel kom alligevel bagud med to, da Marko Vujin tog et noget forhastet skud 15 sekunder før slut på første halvleg af den forlængede spilletid – og sendt ungarerne i kontra, så de kunne øge føringen til 28-26.

Endnu en redning – helt fri – i starten af forlængningens anden halvleg gav nyt håb, men Domagoj Duvnjak lignede en mand, der kørte på de sidste dampe – og et boldtab kostede til 29-26. Derefter var det definitivt slut.

Niklas Landin har som anførere forhandlet en beskeden ferie hjem, inden Gudmundur Gudmundsson og OL kalder. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Landin bremser ivrig landstræner

0 kommentarer
Vis kommentarer