Stortalent får ny central rolle trods mareridt

Kristina Jørgensen får central rolle i opgøret mod Polen søndag

NANTES (Ekstra Bladet) Hun var tiltænkt en hovedrolle mod Sverige, men det blev blot til otte minutter og tre sekunder på banen.

På det tidspunkt havde hun indkasseret to gange to minutter i straffeboksen og så valgte Klavs Bruun Jørgensen at beholde hende på bænken resten af kampen. Og her blev der også knebet en tåre.

Naboopgøret blev altså ikke det store sus for Kristina Jørgensen, det 21-årige stortalent fra Viborg, som kan så meget i begge ender af banen.

Den 187 centimeter høje kvinde er enhver træners drøm om en tovejsspiller. I angrebet kan hun bruges både som back og playmaker, og i forsvaret kan hun dække på alle fire pladser i midten. Når hun altså ikke som mod svenskerne bliver overtændt.

Nu får hun chancen igen i eftermiddag mod Polen. I en ny og forhåbentlig positiv hovedrolle. Med anfører Stine Jørgensen ude af truppen er der lagt op til, at Kristina Jørgensen skal trække et stort læs i både forsvar og angreb.

'Det skal nok blive bedre'
Præcis som hun gjorde det så flot ved Møbelringen Cup forud for EM-slutrunden.

Og hun er i den grad klar til at rejse sig oven på miseren mod Sverige.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det gik, som det gjorde med mig, men jeg er super glad for, at vi fik to point.

- Jeg har stadigvæk tro på tingene, og jeg skal nok hjælpe holdet, med det jeg kan. Det skal nok blive bedre. Jeg har lært meget af det, der skete. Også mentalt. Jeg tror, jeg kommer stærkere ud af det her.

- Nu gælder det Polen, hvordan ser du på den udfordring?

- Det bliver en kamp fyldt med tempo. Det er to gode forsvar, og vi skal virkelig kæmpe for hinanden. Vi har en bredere bænk, og vi skal blive ved med at holde fart i spillet, siger Kristina Jørgensen, som i perioder kommer til at svinge dirigentstokken. 

Se også: Klavs Bruun lægger sig ned - men ikke for Sverige

Se også: Polen tabte pusten i Danmarks EM-gruppe

Klavs Bruun har fået sin anfører tilbage. Stine Jørgensen er klar til aftenens kamp mod Sverige: Foto: Lars Poulsen Jan Jensen - 30. nov. 2018 - kl. 17:06 Drop bortforklaringer: Danmark har gode EM-chancer

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere