Annonce:
Annonce:

Strålende Landin: Det er da bedre end at få fadøl i nakken

Landsholdsmålmanden indrømmer, han var spændt, men han spillede forrygende, da THW Kiel sparede verdensstjerner – og alligevel vandt sikker sejr over BSV

Niklas Landin stod forrygende, da han vendte 'hjem' til Silkeborg med THW Kiel - og vandt sikkert. Foto: Anita Graversen
Niklas Landin stod forrygende, da han vendte 'hjem' til Silkeborg med THW Kiel - og vandt sikkert. Foto: Anita Graversen
Annonce:
Følg Håndbold

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Han spillede der to-en-halv sæson fra 2010 til 2012, da han pludselig blev arbejdsløs efter konkursen i GOG. Søndag vendte Niklas Landin som THW Kiel-spiller tilbage til arenaen i Silkeborg og tog i starten fuldstændig pippet fra BSV-skytterne i et Champions League-opgør.

Første jyske kasse efter næsten ti minutter – da havde OL-helten allerede leveret fem parader af de 11, landsholds-keeperen nåede op på allerede inden pausen.

- Vi spiller rigtigt godt de første 25 minutter, og jeg havde gerne set, at vi havde fortsat. Men så taber vi en periode 5-0 og går til pause med det, og det var da ikke verdens bedste følelse, erkender Niklas Landin efter kampen, som THW Kiel vandt sikkert 28-25.

Annonce:

- Det blev måske lige snævert nok, men vi fik sparet de spillere, vi gerne ville, og de unge spillere – Lukas Nilsson og Nikola Bilyk – fik spillet næsten hele kampen, så det var godt, siger Niklas Landin.

Tyskerne sparede folk som Domagoj Duvnjak og Steffen Weinhold, førte alligevel 12-4 efter 24 minutter, men indskiftningen af en forrygende Søren Rasmussen gav BSV luft og kontra-mål, og jyderne var såmænd tæt på ved 20-22. I hvert fald målt på cifre – man havde hele tiden fornemmelsen af, at Kiel havde et gear mere.

For Niklas Landin blev det en pudsig oplevelse:

- Det var en speciel følelse, og jeg har været meget spændt frem mod i dag, kan jeg godt mærke. Første gang tilbage i Silkeborg… Det er altid specielt som dansker i udlandet at spille i Danmark – jeg husker også tydeligt, da jeg med Rhein-Neckar Löwen skulle spille mod Kolding i Brøndby-Hallen, det var også specielt.

Annonce:

- Men der var en fed stemning. Nu har jeg ikke prøvet at spille her i Silkeborg med en ende-tribune, men det giver da noget liv, når man står inde i målet – og ikke kun får fadøl hældt i hovedet, siger han og griner.

Alfred Gislason havde på forhånd ’doneret’ kampen til danskeren, der deler spilletid med den tyske landsholds-målmand Andreas Wolff.

- Han meldte ret hurtigt ud, at jeg fik denne kamp, og Andreas Wolff får den på onsdag, så er det ligesom delt op. Så handler det jo bare om at gøre det godt, når man får chancen, siger Niklas Landin.

- Jeg tror, han havde håbet, jeg skulle stå hele kampen. Og det gik jo meget godt – specielt i starten. De holdt sig jo fint til skuddiagrammerne… Så kunne jeg gå efter det, konstaterer han med et skævt smil.

- Jeg synes, vi i en længere periode har stået godt i forsvaret, og i onsdags mod Füchse Berlin fungerede defensiven også fantastisk. Jeg ved ikke, om BSV var ekstra nervøse – det må de da gerne være, men det kan jeg ikke udtale mig om.

René Toft Hansen (nr. 7) og Niklas Landin fik en sjov eftermiddag i Silkeborg. Foto: Anita Graversen
René Toft Hansen (nr. 7) og Niklas Landin fik en sjov eftermiddag i Silkeborg. Foto: Anita Graversen

Han føler sig ikke specielt ramt af en hård OL-sommer. Endnu…

Annonce:

- Vi er jo to rigtigt gode keepere, og vi har delt tiden utroligt meget. Det har været godt, og jeg kan mærke på min krop, at jeg kan tåle at træne hårdere og længere end sidste sæson, hvor jeg spillede 60 minutter i hver kamp. Jeg føler mig ikke så presset endnu, men rider nok også stadig på en bølge fra OL. Det gælder om at undgå at gå ned efter to måneders tid.

- Fordelen ved at dele spilletid er, at jeg har mere overskud og får trænet endnu hårdere, end jeg i hvert fald gjorde sidste sæson, hvor jeg stort set stod 60 minutter hver gang. Indtil videre har min krop taget rigtigt godt imod at sidde lidt mere på bænken og give den mere gas til træning, siger Niklas Landin.

Suveræne Landin smadrer sin gamle klub

Danskere jagter Champions League-mirakel

Landin laver MIRAKEL-redning i topbrag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: