Straffe-aktion: Norge i finalen efter drama

Kroatien havde chancen for at sænke de norske kontra-raketter, men Sander Sagosen og Co. er klar til finalen mod Frankrig

Foto: AP
Foto: AP

Hold dog kæft for en finale – på en semifinale…

Nordmændene måtte gå så grueligt meget igennem, inden de kunne juble op mod cifrene 28-25 efter forlænget spilletid mod en flok durkdrevne, men slidte kroater.

Zlatko Horvat havde matchbolden efter tid af den ordinære kamp på et i øvrigt tvivlsomt dømt straffekast. 22-22 på tavlen – og den fedtede ballon skulle sådan set bare ind forbi Tvis Holstebro-keeper Torbjørn Bergerud inde i den norske kasse, og kroaterne kunne se frem til en finale mod Frankrig. Nordmændene til en sørgelig søndag.

Se også: Frankrig buldrer i VM-finalen

Men mirakel-målmanden fra TTH Holstebro parerede bolden og reddede Norge ud i forlænget spilletid efter et drama, der slet ikke havde behøvet gå ud i omkamp, hvis ikke nordmændene selv lige præcis havde brændt tre straffekast (samtlige) i den ordinære kamp.

En af synderne: Stortalentet Sander Sagosen, der havde store formentlig nerve-betonede startvanskeligheder, begik mange fejl – og brændte to af de norske straffekast. Men også var manden, der havde helt afgørende aktioner i omkampen og kraftigt involveret i den episode, de både gav norsk straffekast og den tredje udvisning til Luka Stepancic.

Kent Robin Tønnesen hakkede iskoldt bolden ind til 27-25, og dermed var slaget tabt for Kroatien – mens nordmænd i Paris, Oslo, Bergen og Bodø gik jubel-amok, rev ud i selerne og brølede: Vi har hittet olien – og nu er vi i finalen!

Det må derfor være på sin plads at bringe en advarsel til samtlige danskere, der pt. opholder sig på det norske fastland, tilliggende øer og boreplatforme: Der er overhængende risiko for sejrs-berusede nordmænd i alle aldre denne weekend – det vil muligvis stilne lidt af, men der kan komme et nyt højtryk fra Gallien over Alsace sent søndag eftermiddag.

Norge er i finalen, og det ER en kæmpe præstation af de norske håndbold-gutter midt i en vinter, hvor al medie-omtale traditionelt handler om fuldskæggede mænd og kvinder med enorme overarme, der er i stand til at drive et par brædder hurtigt gennem kontant nedbør, mens de ind imellem affyrer skud i salver.

Med større træfsikkerhed end de  norske skytter fra syv meter i starten….

Det var snu, slidt kroater mod snurrige nordmænd.

Domagoj Duvnjak og Co. ville for alt i verden undgå at rende halsene ind i de norske kontra-daggerter.

Det lykkedes så nogenlunde fra start, hvor Balkan-artisterne via laaaange angreb bragte sig i front 4-1 og for alt i verden forsøgte at undgå boldtab – men allerede fra start lignede den kroatiske verdensstjerne fra Kiel og de mere rutinerede af hans medspillere et godt nedslidt plejehjem på udflugt og udfordret til øl-stafet af de mest løbestærke plejere på institutionen.

Norge fik overtaget i første halvleg, kroatisk syv mod seks tilsat passende parade-spil af indskiftede Ivan Pesic i målet bragte kroaterne tilbage i en kamp, hvor de lukrede flittigt på nervøse, norske fejl.

Men Norge vandt – og vandt fortjent.

Det kunne være gået helt anderledes, hvis Horvat havde ramt nettet i stedet for en lukket norske atlanterhavs-kvote.

Men Norge er i finalen mod Frankrig!

Meget godt gået af et hold, der kom med på wild-card…

Den historie har vi ligesom hørt før, har vi ikke?

Se også: Snød døden to gange - nu kæmper han med tordnende tinnitus

Se også: Kroatien og Slovenien spiller sig i VM-semifinaler

Se også: Udspillet fra start: Danmarks bødler sendt hjem

Mikkel i bragende godt humør under VM. Stemningen er også fin, når han smutter i netbanken. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Mikkel og de andre: Så meget tjener VM-stjernerne

33 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere