Stressramt landsholds-back i isolation

Burgaard i bur: Den udbrændte og stressramte Louise Burgaard er stærkt skydende og ramte plet fire gange i træk – men hun bliver fortsat mandsopdækket af klubben

Louise Burgaard lægger i fornem stil an til skud. I går ramte hun plet fire gange i streg. (Foto: Michael Drost-Hansen)
Louise Burgaard lægger i fornem stil an til skud. I går ramte hun plet fire gange i streg. (Foto: Michael Drost-Hansen)

IKAST (Ekstra Bladet): Jubelen er næsten ubeskrivelig. Louise Burgaards ansigt flækker i søndagens bredeste smil, og flertallet af de 2415 tilskuere i arenaen her i ulve-distriktet klapper euforisk og taktfast.

De ved bedre end de fleste, hvad det betyder for landsholdsspilleren ENDELIG at ramme plet.

Efter den sikre 29-20 sejr over Viborg – og FCM’s indtog i DM-finalen – løber Louise Burgaard af for sig selv på gangen foran omklædningsrummet.

30 meter - frem og tilbage. Resten af holdet ordner den del af gamet inde i spillehallen, inden de stiller op til holdfoto med adskillige ungdomshold, chatter med kærester, familie og venner – eller giver interviews.

Men ikke Louise Burgaard. Hun er buret inde!

Louise Burgaard kommer ikke til at deltage i kvindelandsholdets forestående OL- og EM-kvalifikationskampe grundet træthed. (Foto: Lars Poulsen) OL 2016 Håndbold-profil melder fra til OL- og EM-kval

FC Midtjylland har ellers lige basket de evige rivaler fra Viborg overbevisende. Louise Burgaard får nogle minutter i første halvleg. Skyder tre gange uden bonus. Et hug i blokken, et flæk på stangen og et konge-studs kombineret med svag berøring af målvogter Rikke Poulsens tekstiler, og bolden suser over mål.

Venstrehånds-flækkeren var helt ude af drift et par måneder oven på VM i december. Slidt af et hårdt program med landshold, liga og Champions League kostede en sygemelding på grund af udbrændthed og stress.

Nu er hun fysisk ved at være der igen.

Da Louise Burgaard bliver sendt på banen igen efter tre kvarter, hamrer hun fire kugler usvigeligt sikkert ind bag Rikke Poulsen. I træk! FCM-scoringerne nummer 19, 20, 21 og 22. Og læg så lige en fornuftig assist oveni.

Det er her omkring, smilet for alvor vinder sit returløb i den blot 23-årige landsholdsspillers ansigt. Og blandt tilskuerne.

Uden for banen er der lagt en benhård taktik og et mindre jerntæppe omkring spilleren.

Klavs Bruun ærgrer sig over afbuddene. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Klavs Bruun begræder afbud fra skadede profiler

- Jeg er selvfølgelig glad på hendes vegne, men sådan her ser jeg hende jo til hverdag – sådan træner hun. Jeg er specielt glad for at se, at der er mange, der byder ind – at vi kan skifte rundt på folk, så vi kommer gennem en semifinale mod et fysisk stærkt hold uden at blive overbelastet, siger cheftræner Helle Thomsen i en mindre, oratorisk undvige-manøvre.

- Taler hun med pressen?

- Nej, Burgaard taler ikke med pressen. Hvis vi åbner for det, ved vi jo godt, at der er 300 journalister, der ringer. Og igen! Hun er i en opbygningsfase, hvor der bliver lagt til hele tiden, så vi har sagt: Der er ingen grund til, at vi belaster hende yderligere.

- Mentalt eller fysisk?

- Narj, det er selvfølgelig også fysisk – men det er især det med at komme tilbage. Hun ved, og vi ved, at alle holder øje med hende, og derfor har vi alle omkring holdet sagt, at det her er den bedste måde, vi gør det på i forhold til hende. Og vi kan jo se, det fungerer.

- Er det en beslutning, I har truffet – eller har hun selv?

- ALLE omkring Burgaard er enige om det. Men det er jo også sådan, at når nogen ikke har det super godt, så må andre lige udenfor træffe beslutninger for én, og det har vi hjulpet hende med.

- Hvor godt har hun det nu?

- Jamen, hun har det fint, og hun er glad og tilfreds, når vi træner, siger Helle Thomsen.

FCM er klar til DM-finale efter storsejr over Viborg. (Foto: Michael Drost-Hansen) Håndbold Hun-ulvene skambed de evige rivaler

0 kommentarer
Vis kommentarer