Super Sandra: Jeg vidste hun ville lave en 'isse' på mig

Sandra Toft var stensikker på, at Nathalie Hagman ville forsøge at lave ’isse’ på hende - og hun fik ret

Sandra Toft får en ordentlig krammer af kollegagen Althea Reinhardt. Foto: Lars Poulsen
Sandra Toft får en ordentlig krammer af kollegagen Althea Reinhardt. Foto: Lars Poulsen
Følg Håndbold

NANTES (Ekstra Bladet): De kender hinanden så udmærket. Sandra Toft er bedste veninde med Kristina Kristiansen, og ’Mulle’ var i en periode kæreste med netop Nathalie Hagman – der blev svensk skurk i stedet for helt.

Og tak for dét, Sandra Toft!

- Jeg VIDSTE, det var det, hun ville gøre. Fordi hun er så godt til den. Og hun er jo den type spiller, der laver det skud, fordi hun er så god teknisk. Jeg havde sådan set selv kaldt den inden, fordi under den sidste timeout siger jeg til Althea: Hvis der kommer et straffe, og Hagman skyder – så går jeg ind og tager den!

- Jeg holdt, hvad jeg lovede. Heldigvis, siger en jublende lykkelig Sandra Toft i minutterne efter den forrygende finish på en afsindig håndboldkamp inde i XL Arena i Nantes.

- Hun er jo god til at lave den, vi på dansk kalder ’isse’. Den havde hun ikke lavet endnu, og den plejer hun altid at bruge på straffe. Jeg tænkte, at det jo ville være fedt for hende, hvis hun kunne score på et frækt skud – det skulle hun ikke have lov til, siger den danske redningskvinde.

Hendes parade i en ellers dårlig kamp reddede begge point qua sejren på 30-29.

- Hvad synes du om kampen?

- Det var jo lige pludselig to landshold, der spillede fantastisk angrebsspil. Det gjorde, at forsvarene havde det rigtigt svært – og keeperne. Inklusiv mig selv. Det var meget, meget lige, og heldigvis var det os, der havde marginalerne til sidst.

- Jeg håber, det kan give et selvtillids-boost at se, at angrebet kan spille så godt. Og så var det også dejligt at se Stine Jørgensen tilbage.

Sandra Toft bliver jagtet af medspillerne, som Erik Holst måtte tage flugten efter sejren i Sovjet i 1967. Historien gentager sig! Foto: Lars Poulsen
Sandra Toft bliver jagtet af medspillerne, som Erik Holst måtte tage flugten efter sejren i Sovjet i 1967. Historien gentager sig! Foto: Lars Poulsen
 

Sandra Toft kan faktisk ikke helt huske, hvad der skete i sekunderne efter. Ud over at hun blev overfaldet af vildt jublende holdkammerater.

- Det var en ud-af-kroppen oplevelse. Jeg husker ikke så meget, jeg mærker bare, at bolden rammer min arm. Det gik bare i sort. Jeg spillede jo mildt sagt ikke nogen fantastisk kamp, så det var dejligt trods alt at kunne hjælpe os til to point til sidst. Jeg ved ikke engang, hvor jeg løb hen bagefter. Det var en vigtig sejr og en fed oplevelse. Det er helt ekstremt fedt at vinde med et mål.

- Kan du huske andre kampe, der har været så tætte og intense.

- Nej, ikke i min landsholdskarriere.

Nathalie Hagman ærgrede sig naturligvis. Men tog det pænt og blev naturligvis ikke mødt af svenske bebrejdelser efterfølgende. Hun måtte længe stå og vente, mens dommerne kiggede video efter Anne Mette Hansens ulovlige fodparade på et skud, der var på vej i mål.

Men det rørte hende ikke, siger den tidligere TTH Holstebro- og Nykøbing-spiller.

- Nej, det var okay. Det er klart, at man tænker meget, men i dag må jeg bare sige, at Sandra havde læst mig. Det er det psykologiske spil. Jeg tænker, hvad målmanden gør, og hun tænker, hvad jeg gør. Jeg har scoret masser af mål på præcist den type straffekast tidligere, men i dag så rakte det desværre ikke.

- Hun kender dig måske lidt for godt?

- Jo, det gør hun selvfølgelig. Men jeg kender også hende.  Jeg tvivlede ikke på, at jeg skulle skyde. Jeg har god selvtillid, og skal man blive helt, skal man også slå til i den slags situationer. I dag blev jeg så syndebukken, men næste gang vil jeg igen forsøge på at blive helt, siger Nathalie Hagman.

Fantastisk dansk sejr efter vild afslutning

Dansk stortalent var overtændt: Får hård kritik

Drop bortforklaringer: Danmark har gode EM-chancer

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind