Svensk legende: Her er Mikkel Hansen blevet bedre!

Danskeren er rå verdensklasse, men derfor kan man jo godt blive bedre – Her kan Staffan Olsson se fine fremskridt i løbet af denne sæson

Mikkel Hansen - en af verdens bedste har forbedret sig i løbet af denne sæson. Foto: AP
Mikkel Hansen - en af verdens bedste har forbedret sig i løbet af denne sæson. Foto: AP
Følg Håndbold

KØLN (Ekstra Bladet): Fordi man er god, er der jo ingen, der siger, man ikke kan blive bedre!

Det gælder også i tilfældet Mikkel Hansen, der konstant bliver nævnt blandt de tre eller måske fem spillere, der kan gøre krav på titlen som verdens bedste håndboldspiller. For at være det, skal man være komplet – og selv om Mikkel Hansen defensivt bestemt ikke er nogen novice, så har det været på den front, danskeren har haft mest at hente.

Det har han selv erkendt i årevis, men han er kommet efter det – i hvert fald i det forsvar, Paris Handball dækker, siger klubbens assistenttræner.

Staffan Olsson er assistent for sin gamle Kiel-chef, Noka Serdarusic, i Paris Handball, hvor der bliver arbejdet med forsvaret. Foto: AP
Staffan Olsson er assistent for sin gamle Kiel-chef, Noka Serdarusic, i Paris Handball, hvor der bliver arbejdet med forsvaret. Foto: AP

Ingen hvem som helst: Den svenske legende Staffan Olsson, der også selv kunne lidt af hvert.

Har du gjort ham bedre?

- Haha, det ved jeg ikke.

Lært ham at skyde med venstre?

- Det skulle vel lige være det. Nej, jeg tycker, at Mikkel i denne sæson frem for alt er blevet bedre i forsvarsspillet. Han har udviklet sig, og det er nu på så højt niveau, at hvis han bare holder det – så er det godt nok.

Hvad har han forbedret?

- Han har fået lidt bedre fødder. Er blevet lidt hurtigere og står bedre i sin position og havner ikke så ofte på mellemhånd.

Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard i defensivt samarbejde mod Ungarn. I dag gælder det storholdet Veszprem fra netop Ungarn. Foto: AP
Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard i defensivt samarbejde mod Ungarn. I dag gælder det storholdet Veszprem fra netop Ungarn. Foto: AP

Er han verdens bedste spiller?

- For mig findes der vel en to-tre stykker, der slås om den titel, og det er vel en smagssag, hvem man vælger. Men han tilhører definitivt den gruppe. Jeg synes f.eks. at Laszlo Nagy i Veszprem er vældigt bra, og Raul Entrerrios i Barcelona er komplet.

- Der findes jo masser af spillere, der er fantastiske til nogle ting, men Mikkel og Nikola Karabatic er jo typer, der mestrer alle facetter. Og ’Niko’ er vel i mine øjne den eneste, som jeg kan blive imponeret af, fordi han kan spille samtlige forsvars-positioner på et niveau, ingen anden kan, siger Staffan Olsen før dagens semifinale, hvor Mikkel og Paris møder netop Veszprem og Laszlo Nagy.

Måske er det i virkeligheden fjerde forsøg, der er lykkens gang? Mikkel Hansen har i hvert fald taget turen til Køln tre gange med tre forskellige klubber – men har endnu haft fingrene i pokalen.

I 2010 tabte Barcelona finalen til Kiel, i 2012 tabte AG København semifinalen til Atletico Madrid og i 2016 tabte PSG til Kielce i semifinalen.

Nu skal det være!

- Mikkel er en meget stærk spiller, og jeg er glad for, jeg spiller på hold MED ham, haha. Vi har helt sikkert brug for en skarp Mikkel i bestræbelserne på at vinde titlen, men han viser jo altid, at vi kan stole på ham – han er en ægte verdensklassespiller, siger veteran-keeperen Thierry Omeyer.

Thierry Omeyer i aktion under OL i Rio. Foto: AP
Thierry Omeyer i aktion under OL i Rio. Foto: AP

Karabatic, Narcisse, Mikkel… Hvem er den værste skytte for dig til træning?

- Først og fremmest er det jo fint for mig, at jeg hver eneste dag træner med så skarpe skytter, men det er svært at sige, hvem der er bedst. De har hver deres små tricks og finesser.

Hvad er set fra en målmands synspunkt det svære ved at stå over for Mikkel?

- Han har en masse varianter og skyder yderst sjældent det samme sted på samme måde. Han har et vældig godt håndled, og så har han et fantastisk øje – han studerer målmanden indgående, og han er svær at have med at gøre. Nogle gange lykkes det for mig, haha, men det vigtigste for mig er jo sådan set, at han scorer en masse mål for os i kampene, siger den 40-årige målmand.

- Jeg kan li’ Mikkel som type, fordi han giver alt til hver træning, han er på hvert eneste minut. Han kæmper for holdet!

Kæmpe hæder til Mikkel Hansen

Kæmpen Nøddesbo knækkede: Jeg sad bare og hulkede

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.