Svensk stjerne undskylder groft Toft-angreb

Inden kampen mellem Danmark og Sverige var den svenske målmandsstjerne Mikael Appelgren ude at angribe René Toft Hansen verbalt for danskerens væremåde på banen. Efter kampen beklagede han

Den svenske stjernemålmand Mikael Appelgren svinede før braget mod Danmark René Toft til for hans spillestil. Nu trækker han godt og grundigt i land. Foto: Lars Poulsen.
Den svenske stjernemålmand Mikael Appelgren svinede før braget mod Danmark René Toft til for hans spillestil. Nu trækker han godt og grundigt i land. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet): Håndbold-’krigen’ mellem Danmark og Sverige var allerede tæt på klimaks inden harpiksen blev taget i brug mandag aften.

Vendinger som ’Vi er trætte af jer, Danmark’ og ’Vi må bare ikke tabe til Sverige’ blev allerede skudt af sted inden opgøret. De hårdeste ord stod Sveriges målmandsstjerne Mikael Appelgren måske, da inden kampen kaldte René Toft ’provokerende’ og samtidig kaldte ham en ’skuespiller’, som ’får dommerne med sig’.

Ja, Appelgren var så sandelig varm allerede inden, han trådte ind i arenaen. Men noget tyder på, at den store svensker fortryder sine voldsomme ord. For efter Danmarks 27-25-sejr var han i hvert fald ude med noget, der minder om en undskyldning. Sådan da.

- Jeg tror, det bliver lidt forstørret af, at jeg talte om det her for to dage siden, og det så kommer ud inden kampen. For min side så er situationen ikke smart. Det var ikke min mening at blive personlig, siger Mikael Appelgren, som uddyber og lægger sig fladt ned i sagen.

Man skal reflektere
- Jeg synes, at man som håndboldspiller også skal reflektere over det, man gør og siger. Og samtidig må man også reflektere over, hvad man ikke skal gøre. Det var ikke noget, jeg ville have haft ud i dag. Jeg håber ikke, at han tog det ilde op.

Efter sine alvorlige anklage – og ’undskyldning’ – havde Appelgren også plads til ros af kollegaen i det modsatte mål. Dagens redningsmand Niklas Landin.

- Det var en rigtig flot kamp af Landin. Og det er jo det, man forventer af ham, sådan som han har spillet for Danmark på det seneste. Han er i virkelig god form. Men jeg forsøgte at fokusere på mit eget spil, sagde Appelgren, inden han alligevel fortsatte med at rose Landin:

- Han tager fem-syv bolde, som der kunne have givet sejren. Der er også nogle bolde, som jeg skulle have taget til sidst. Så det var lidt bittert.

Appelgren var nederlaget til trods stolt af sine holdkammerater, som han mener måske havde fortjent mere.

- Det er første gang, vi rigtig bliver testet med det her unge hold. Der er mange spillere her, som kan blive endnu bedre. Men jeg synes, vi spillede en helt fantastisk kamp mod OL-mestrene.

Danmark ligger til at vinde Gruppe D, mens Sverige kan blive nummer to. Danmark skal bare vinder over Bahrain, så er førstepladsen deres.

Se også: Helten mod Sverige advarer: Vi har problemer

Se også: Kong Hans om farlig afslutning: Derfor valgte jeg skruebolden

Se også: Playmakeren lykkelig over at være sluppet billigt

Se også: Landin stjal showet i dansk gyser-sejr

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere