Svenske slag: Bankede Danmark ud af VM

Danmark tabte trods en god start til et godt, stærkt og bredt svensk landshold, der udnyttede de rød-hvides svage perioder effektivt

LEIPZIG (Ekstra Bladet): Alles ist vorbei! VM er slut for Danmark, der blev høvlet ud af turneringen af et iskoldt, velforberedt og særdeles bredt kvindskab derovre fra de evige graner og birketræers land.

Sverige vandt VM-kvartfinalen 26-23 efter føring på 13-11 ved pausen. Danmark ender dermed i feltet fra nummer fem til otte og kører i morgen mod Hamburg – men ikke for at holde forlænget weekend. Turen går direkte gennem Elb-tunnelen og hjem. VM er forbi.

Stine Jørgensen og Co. fik ellers en fornuftig start på kampen. De første 20 minutter tilhørte de rød-hvide, der havde fornuftigt fat i et særdeles offensivt forsvar og en veloplagt kaptajn i Stine Jørgensen, der hamrede bolde i kassen efter noder. Alene fem inden pausen, og det er sgu et par kampe siden, vi har set det sidst.

Men dueller på harpiks varer som bekendt tre gange så lang tid, og så er det kun krummer til arkivet, at Danmark førte fra start og gik på 5-2, for svenskerne halede køligt ind, mens de med vejrende næsebor lurede, hvor hullerne i den danske defensiv var.

Det blev aldrig Danmarks aften. Foto: Lars Poulsen
Det blev aldrig Danmarks aften. Foto: Lars Poulsen
 

Og de var enorme! Sandra Toft stod stærkt, så længe forsvaret holdt, tog straffe og helt frie, mens Johanna Bundsen i det svenske mål levede op til første stavelse i sit efternavn og ikke rørte en bold. Alligevel udlignede svenskerne til 8-8 og trods en jævn udveksling af mål første halvleg ud, gik de til pause foran med to.

11-13 er trods alt til at håndtere, men problemet var, at de blå-gule havde adskillige værktøjer med i kassen. Med Line Haugaard flagrende langt ude og backs, der også var i fast rutefart mellem buen og togter i flæsket på de svenske skarpskytter skulle Kathrine Heindahl bestyre et enormt ofte affolket område, hvor de svenske stregspillere sagde tack for kaffe og momsfri snus.

Anden halvleg blev forfærdelig. Sverige øgede fra start til 13-17, og Klavs Bruuns time-out hjalp ikke synderligt på miseren. 13-18 – og med et kvarter tilbage, var Danmark bagud med hele 15-22, og kampen – og VM – så ikke bare tabt ud. Det var den!

Danmark fik dog reduceret den svenske føring i kampens sidste quarter, og Trine Østergaard lobbede fornemt Danmark på 20-23 med seks minutter tilbage. Tiltrængt ilt til en døende patient!

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Der var endog tegn på spænding, da Kathrine Heindahl bragte scoren på 21-23, og Mette Tranborg kort efter gjorde det til 22-24 med fire minutter retur.

Men det blev kosmetik på en sur tirsdag aften i det gamle Østtyskland. Olivia Mellegaard kunne sende dødsstødet ind få sekunder før tid, og de danske spillere måtte bøje ansigterne mod gulvet i ærgrelse.

Se også: Landstræner langer ud: Helt håbløst!

Se også: Trøstet af Mulle på berømt foto: 'Vi har ikke haft kontakt'

113 kommentarer
Vis kommentarer