Svensker-krigen fortsætter: Vi er trætte af jer, Danmark!

En af de svenske stjerner er ved at være godt træt af danskernes suverænitet i forhold til svensk håndbold. Men han finder dog trøst midt i Danmarks storhed, inden de to hold mødes mandag aften ved VM

Jesper Nielsen er irriteret over, at Danmark har 'storebror-rollen'. Foto: AP
Jesper Nielsen er irriteret over, at Danmark har 'storebror-rollen'. Foto: AP

PARIS (Ekstra Bladet): Engang var det Sverige, der dominerede verdenshåndbolden og sejlede over Øresund med lasten fuld af EM- og VM-guld.

Håndboldgenier som Magnus Wislander, Stefan Lövgren og Staffan Olsson dominerede for de blågule.

I dag er det mere beskedne og for mange ukendte navne, der pryder det svenske holdkort. Samtidig er det Danmark, der har taget over som håndboldstormagt i norden og Europa. Det huer bestemte ikke den svenske stregspiller-stjerne Jesper Nielsen forud for VM-kampen mellem Sverige og Danmark mandag aften.

- Man bliver lidt træt af Danmark, når man ved, at de er det bedste hold i norden, siger Jesper Nielsen til Ekstra Bladet og uddyber:

- Det er hårdt at se, at Danmark er blevet bedre end os de senere år. Det er et virkelig godt hold. De har stor bredde og mange gode spillere. Nogle af de bedste i verden. Og så har de vundet OL. Men vi håber, at vi kan tage storebrorrollen tilbage.

’Vores guldhold var bedst’
Midt i nedturen finder Jesper Nielsen et par positive minder frem, som nok skal få danskerne til at klø sig en ekstra gang i svedbåndene.

- Men husk nu på mesterskaberne sidste år, siger Jesper Nielsen med henvisning til, at svenskerne fik uafgjort 28-28 mod Danmark ved EM i Polen.

Og til spørgsmålet om, hvem der var og er bedst af svenskernes guld-hold fra 90’erne, og start nullerne og Danmarks OL-vindere, er Nielsens svar meget klart.

- Jeg synes ikke, at Danmarks nuværende hold er på niveau med det svenske. For det svenske hold var på toppen over en længere periode, end danskernes har været. Det svenske hold var jo med i 12-13 år og vandt medaljer stort set hvert eneste år.

Danskerne kan nå det
Der er dog håb for de danske herrer i forhold til at blive husket som det måske største guldhold, mener Nielsen.

- Det danske hold har også været på toppen længe og holder sig deroppe lang tid endnu. Det ser stabilt ud. Men vi må vente med at se til om nogle år.

Men som i enhver anden sammenligning er der et stort ’men’.

- Håndbolden har også udviklet sig siden dengang. Det er blevet hurtigere og hårdere nu. Så det er svært at sammenligne de to generationer, siger Nielsen.

Danmark og Sverige tørner sammen i ’kampen om norden’ klokken 20.45.

Blev skadet lørdag: Nu er der ærgerligt Mensah-nyt

Gjorde grin med landsholdskammerat på live-tv

Modstander puffede til mini-Landin: Du var heldig!

Blev kaldt usmagelig af rasende svensker: Nu svarer Gudmundur igen