Sverige holder Toft og Danmark hen: Derfor har vi ikke besluttet os

Det svenske landshold har skubbet beslutningen over på topledelsen, der er på vej til Paris – hvis bestyrelsen ikke vil træffe en afgørelse, kan René Toft IKKE spille mandag aften

René Toft må bæve dagen ud - og måske længere. Svenskerne kan trække afgørelsen til mandag morgen, men der er ingen garanti for, at danskeren får lov at spille. Foto: Lars Poulsen
René Toft må bæve dagen ud - og måske længere. Svenskerne kan trække afgørelsen til mandag morgen, men der er ingen garanti for, at danskeren får lov at spille. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Sverige vil hverken sige ja eller nej!

Det er den højst tænkelige udgang på den penible sag omkring René Tofts snart verdensberømte albueskinne, som lørdag morgen ganske vist blev godkendt af Bahrain, Egypten og Qatar – men svenskerne kan ikke forstå, hvorfor de skal rodes ind i afgørelsen og direkte bestemme, om danskeren må spille mod dem eller ej.

- Vi synes, IHF skal træffe den beslutning. Det er fejt at kaste ansvaret over på os, siger pressechef Daniel Vandor til Aftonbladet.

- Det kan ikke være modstanderens opgave at vurdere, om en spiller skal deltage eller ej. Vi synes, det er mega mærkeligt, sagde assistenttræneren, den tidligere FCK-bomber Martin Boquist allerede fredag aften til Ekstra Bladet.

Men hvad gør svenskerne så?

- IHF skal træffe beslutningen. Den kan ikke være op til os, siger Daniel Vandor til Aftonbladet og mere end antyder, at Sverige ikke siger JA – men heller ikke NEJ.

- Sådan kan det nok gå, siger pressechefen.

Men svenskerne er jo landet i en håbløs situation. For hvis de hverken siger ja eller nej, så må intet svar nødvendigvis betyde, at IHF ikke kan give dispensation til René Toft i kampen mod de blågule!

Foreløbig er der heftig møde-aktivitet og masser af logistiske udfordringer i den svenske lejr, fordi landholdsledelsen har sendt albue-aben videre til forbunds-bestyrelsen, og dens medlemmer er netop i dag på vej til den franske hovedstad – men på mange forskellige fly.

- Vi vil selvfølgelig fokusere på vores kamp mod Argentina (søndag eftermiddag). Men vi har f.eks. et pressetræf i eftermiddag, og man kan jo let regne ud, hvad alle de danske reportere kommer til at spørge vore spillere og ledere om, siger Daniel Vandor.

Pressechefen kan ikke sige, hvornår svenskerne træffer en beslutning. Danmark møder Sverige mandag aften – med eller uden René Toft Hansen…

- Vi gør det måske senere i dag. Men vi ved det ikke endnu. Bestyrelsen er på vej til Paris, siger Daniel Vandor til  Aftonbladet.

Martin Boquist fortalte i går Ekstra Bladet, hvorfor han synes, det er vanvittigt, at svenskerne kan blive rodet ind i den betændte affære omkring et dansk albue-problem.

Det skal jo være en medicinsk vurdering.

- Ja, lige præcis, og så ved alle jo, at vores doktor skal træffe den, og hvis han nu tager en negativ beslutning for Danmark, så forstår nok alle her med tændte mikrofoner, at I kommer til at jagte ham, og jeg synes, det er unfair. Men jeg tror ikke, denne sag er afgjort.

Hvad tænker du, der kan ske?

- Jeg tænker, at vi kommer til at sige, at det ikke er vores afgørelse. Det tænker jeg.

Den vil I ikke træffe?

- Nej, jeg synes, det er mega mærkeligt. Der var nogle, der snakkede om, at hvis alle hold i puljen enes om en eller anden beslutning… Men altså! Det KAN ikke være op til os, hvem der får lov at spille mod os eller ikke.

Svenskerne har fået en abe, de ikke gider have. De næste spørgsmål rejser sig som en mellemeuropæisk vinterstorm, når det gælder René Toft og Danmarks videre skæbne i turneringen. Modstanderne i knockout-fasen skal jo også give medicinsk tilladelse til sallingboen…

Sverige vil ikke røre ved VM-lorten

VM-bønnen hørt i albue-kaos: Nu bliver han Tofts afløser

Godt dansk VM-nyt: Forsvarskæmpen er spilleklar!