Annonce:
Annonce:

Sverige i store problemer

Sverige var i store problemer mod Brasilien i en kamp, hvor Andreas Palicka blev den afgørende figur

En stor præstation af Andreas Palicka sikrede i anden halvleg svensk overtag mod Brasilien ved VM i herrehåndbold. Derfor kunne Sverige indlede slutrunden på hjemmebane med en sejr. (Arkivfoto). Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/Tt/Ritzau Scanpix
En stor præstation af Andreas Palicka sikrede i anden halvleg svensk overtag mod Brasilien ved VM i herrehåndbold. Derfor kunne Sverige indlede slutrunden på hjemmebane med en sejr. (Arkivfoto). Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/Tt/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Håndbold

Sverige havde store problemer langt inde i holdets første kamp ved VM i herrehåndbold på hjemmebane, men endte med at vinde med otte mål.

Svenskerne havde usædvanlig svært ved at få bolden i nettet mod undertippede Brasilien, og det lykkedes for brasilianerne at trække tempoet ud af kampen.

Det gjorde det svært for den svenske offensiv at få fart i spillet, og det lykkedes i første halvleg aldrig for en af forhåndsfavoritterne til VM-trofæet at trække fra Brasilien.

I sidste ende fik Sverige slået hullet til brasilianerne. Særligt takket være en storspillende Andreas Palicka i det svenske mål. Derfor indledte Sverige VM med en sejr på 26-18.

Det er ikke til at sige, om det var svenske hjemmebanenerver i en tilskuerpakket arena i Göteborg eller rust, der var skyld i de svenske problemer.

Annonce:

Men midtvejs i første halvleg var det brasilianernes egen skyld, at de ikke var foran.

To brændte skud på et tomt svensk mål holdt hjemmebaneholdet på det uafgjorte resultat 5-5.

Svenskerne fik bedre fat mod slutningen af første halvleg og fik tippet scoringsfordel til eget favør i en halvleg, hvor 17 forskellige spillere kunne notere sig for halvlegens 20 scoringer. 11-9 førte Sverige.

Fra anden halvlegs start tog den svenske stjerne Jim Gottfridsson hånd om offensiven, og Andreas Palicka trak for alvor gardinet ned i det svenske bur.

Så selv om brasilianerne med næb og klør forsøgte at holde snor i Sverige i begyndelsen af anden halvleg, kunne Sverige med et kvarter tilbage for første gang i kampen bringe sig foran med fire.

Derefter så den svenske VM-bejler sig aldrig tilbage, og da brasilianerne ikke kunne få bolden ind bag Palicka, så endte det med en sikker svensk sejr.

Annonce:

Tidligere på aftenen vandt Kap Verde den anden kamp i Sveriges gruppe mod Uruguay. Derfor er Sverige og Kap Verde lige nu i pole position til videre avancement i turneringen.

Spanien havde i sin første kamp ved slutrunden svært ved at trække fra Montenegro. Frem til stillingen 7-7 delte de to hold mål. Men efter et kvarter trak Spanien fra, og endte med at vinde opgøret 30-25.

Også i Islands kamp mod Portugal var det tæt ved halvleg. Her gik nationerne til pause med 15-15 på tavlen.

I anden halvleg vekslede det mellem islandsk føring og uafgjort. I sidste ende trak islændingene fra og vandt 30-26 i en kamp, hvor Portugal aldrig kom foran.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: