Sverige sat på plads - Danmark i semifinale

Storebror og lillebror strålede især før pausen, mens Mikkel Hansen og Rasmus Lauge lynede i anden halvleg – Danmark er klar til semifinale mod Frankrig

Reglerne om udskiftninger ved slutrunden kan gå ud over VM-finalen. Hør her hvorfor. Video: Jens Dresling

HERNING (Ekstra Bladet): Landin mig her, Landin mig der – og Danmark til Hamburg.

For fulde Landiner!

Danmark klarede ærterne selv, slog Sverige med 30-26, og folk og fæ på heden og ude langs de mange, lange motorveje kan glæde sig til et gensyn på søndag. I den tidlige eller sene kamp…

Vi sad sgu på lægterne og blev halvklamme i håndfladerne i takt med, at Andreas Palicka blev ved med at plukke danske skud, når Mikkel Hansen da ikke selv smaskede splinter af træværket eller sendte et straffekast snert over trekantsammenføjningen.

Danmark kunne ganske vist tåle at tabe med fire til svenskerne og alligevel efterlade sorteper hos nordmændene, der har haft næsten italiensk gang i konspirationsteorierne de sidste dage.

Brødrene højt mod nord var sikre på, at Danmark helst ville have de blågule med på udflugten til Elben, og det skulle vel så være ud fra den betragtning, at vi nødigt ville møde Norge i en finale? Selvforståelsen fejler intet på de kanter…

Rasmus Lauge startede sært blodfattigt og et stykke fra det drev, den ihærdige playmaker har demonstreret hidtil i VM. Mikkel Hansen kom nok engang forfærdeligt fra start, men den slags har man set før, og alle troede, nummer 24 havde fundet formlen, da han til jubelbrøl fra Boxen hamrede to missiler ind til 6-7 og 7-7. Blot for at brænde de to næste.

Nikolaj Øris startede med at plaffe to ind og lobbe sin tredje kasse ind, men så blev han også fanget i det granvoksne svenske 6:0-forsvar, der er lige så sikkert, som at der er en milliard nåletræer mellem Malmö og Stockholm.

Målene kom fra familien Landin. Storebror med otte redninger inden pausen, lillebror med fire stensikre bolde omsat til scoringer. Danmark gik fra 5-3 til 5-7, var bagud 9-12 og haltede efter frem til pausen, hvor 13-13 dog glimtede nogenlunde beroligende på tavlen.

Fanden tog så ved såvel Mikkel Hansen og Rasmus Lauge, der kom ud til anden halvleg i raketgear og med pedalen i bund. Danmark spillede stadig med masser af fejl og mangler, men Boxen gik amok, når Missil-Mikkel kanonerede med succes – og sukkede dybt, da han brændte endnu et straffe.

Nikolaj Markussen fik chancen og scorede to på fem, knaldede nakken i gulvet efter en bidsk svensk tackling. Henrik Toft blev klappet ind på banen, og stormende bifald til Morten Olsen, da han et kvarter før tid erstattede en lidende Mads Mensah. Endnu vildere, da Olsen fik scoret.

Folk i rytme-Boxen holder med sine folk, og det kan kun blive endnu mere vildt og  larmende på søndag.

Vi sejled’ op ad åen, og når vi har været lidt oppe og nede ad Elben, gør vi det sgu igen!

Magnus Jøndal og Norge vandt stensikkert over Ungarn. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Håndbold Norge lægger tryk på Danmark inden skæbnekamp

Nikolaj Jacobsen mener, hans kroatiske kollega var frustreret. Foto: Jens Dresling. Håndbold Nikolaj om kroatisk kollega: Han var nok frustreret

Lino Cervar var mildest talt utilfreds med de danske dommeres præstation. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold Helt utilstedeligt angreb på danskere: - Han er en dårlig taber!

1 af 32 Foto: Jens Dresling
2 af 32 Foto: Jens Dresling
3 af 32 Foto: Jens Dresling
4 af 32 Foto: Jens Dresling
5 af 32 Foto: Jens Dresling
6 af 32 Foto: Jens Dresling
7 af 32 Foto: Jens Dresling
8 af 32 Foto: Jens Dresling
9 af 32 Foto: Jens Dresling
10 af 32 Foto: Jens Dresling
11 af 32 Foto: Jens Dresling
12 af 32 Foto: Jens Dresling
13 af 32 Foto: Jens Dresling
14 af 32 Foto: Jens Dresling
15 af 32 Foto: Jens Dresling
16 af 32 Foto: Jens Dresling
17 af 32 Foto: Jens Dresling
18 af 32 Foto: Jens Dresling
19 af 32 Foto: Jens Dresling
20 af 32 Foto: Jens Dresling
21 af 32 Foto: Jens Dresling
22 af 32 Foto: Jens Dresling
23 af 32 Foto: Jens Dresling
24 af 32 Foto: Jens Dresling
25 af 32 Foto: Jens Dresling
26 af 32 Foto: Jens Dresling
27 af 32 Foto: Jens Dresling
28 af 32 Foto: Jens Dresling
29 af 32 Foto: Jens Dresling
30 af 32 Foto: Jens Dresling
31 af 32 Foto: Jens Dresling
32 af 32 
61 kommentarer
Vis kommentarer