Sviner danskere til: Straffen er komisk

IHF har idømt Det Kroatiske Håndboldforbund en minimal bøde for skarpe udtalelser mod dansk dommerpar under VM

De kroatiske håndboldstjerner langede hårdt ud efter de danske dommere ved VM - nu har de fået straffen, men den er meget lav. Foto: AP
De kroatiske håndboldstjerner langede hårdt ud efter de danske dommere ved VM - nu har de fået straffen, men den er meget lav. Foto: AP

Det kommer ikke just til at ruinere Det Kroatiske Håndboldforbund (HRS), at den kroatiske delegation svinede et dansk dommerpar til under VM i herrehåndbold januar.

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) oplyser til TV2, at kroaterne er blevet idømt en bøde på 500 schweizerfranc, svarende til 3300 danske kroner. i sagen, der stammer fra mellemrundekampen mod Tyskland i Köln.

Her bragte dommerne Mads Hansen og Martin Gjeding sig selv i fokus ved at dømme angrebsfejl mod kroaterne i slutfasen ved stillingen 21-20.

Kendelsen, som den danske duo senere erkendte, var en fejl, fratog Kroatien muligheden for at udligne, og førte i stedet til en tysk scoring i den anden ende. Tyskerne endte med at vinde kampen med 22-21.

Tysk jubel efter sejren mod Kroatien. Foto: AP
Tysk jubel efter sejren mod Kroatien. Foto: AP

Fantastisk for dansk fodbold: - Jeg vil rose Zorniger helt vildt

Landstræner Lino Cervar, hans assistenter og de kroatiske spillere var rasende og insinuerede, at der var tale om mere end blot en almindelig dommerfejl.

- Dommerne dømte ikke retfærdigt. Den olympiske ånd siger, at alle har lige rettigheder i kampene. Vores hold havde ikke de samme forhold som tyskerne.

- Jeg mener, at håndbolden skal ændres. Det må ikke være amatører, der afgør, hvordan mit hold kan spille, sagde Cervar ifølge TV2 på pressemødet efter kampen.

Nederlaget til Tyskland var stærkt medvirkende til, at Kroatien gik glip af medaljekampe ved VM.

Holdet måtte nøjes med at spille mod Sverige om femtepladsen - en kamp kroaterne tabte med 28-34.

Kæmpe-galleri: Guld, baby

Helt tæt på GULD-heltene: Pengene, hemmelighederne og familien

Mikkel-galleri: Fra ung knøs til verdens bedste

Et år til EM: Har de allerede dummet sig?