Tænk hvis Kim A ikke var blevet skadet

Svenskeren gav opvisning i den 1. DM-semifinale

Kim Andersson (længst til højre) (Foto: René Schütze)
Kim Andersson (længst til højre) (Foto: René Schütze)
Følg Håndbold

Aalborg-KIF Kolding København 21-27

Ingen i KIF Kolding København tør tænke tanken.

- Hvad ville det ikke være blevet til, hvis ikke den fantastiske svensker, Kim Andersson var blevet skulderskadet og efterfølgende opereret?

Venstrehåndsskytten, der ankom i sommeren 2012 kåret som Bundesligaens bedste, har i de snart tre sæsoner i dansk håndbold kun givet få prøver på, hvorfor han på et tidspunkt blev omtalt som verdens bedste.

Svenskeren, som fra næste sæson tager retur over sundet til hjembyen, Ystad for at spille for en anden tidligere Kolding-spiller, Sebastian Seifert, havde valgt den 1. DM-semifinale mod Aalborg til at efterlade et minde om, hvor god en spiller han kan være, når skulderen vil makke ret.

Kim Andersson førte an, da de forsvarende danske mestre vandt den første reprise på sidste års DM-finale med 27-21.

Dermed fik KIF Kolding København rettet op på det indbyrdes forhold med Aalbrg, som i ligaen har fået tre af fire mulige point

Efter at have scoret de tre første mål begyndte svenskeren at diske op med frispilninger og næstsidste aflevering til Lukas Karlsson, Bo Spellerberg Simon Jensen m.fl.

Kim Andersson styrede kampen så meget, at Aalborg til slut valgte at mandsopdække svenskeren.

Det betød, at hjemmeholdet kom lidt mere ind i den ensidige kamp, hvor landsholdsveteranen Bo Spellerberg fik plads til at lave gennembrud igen og igen. Det gjorde ham igen til kampens topscorer med otte mål.

Udover Kim Andersson og Bo Spellerberg var målmand Kasper Hvidt længe den store forskel, hvor veteranen stod med en redningsprocent på over 50, mens Ole Erevik i den modsatte ende først begyndte at redde for sig efter pausen. Nordmanden startede med at snuppe et par straffekast, men det var alt for sent til at forhindre gæsternes i at rejse hjem med en seks måls føring til den anden DM-semifinale om to uger.

Den 1. DM semifinale sluttede i tumult, da en Aalborg-spiller pludseligt lå på gulvet, og der var i følge ophidsede KIF Kolding København-spillere tale om skuespil, og Lars Jørgensen, som blev udpeget som 'overfaldsmanden' nøjedes med to minutter. 

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+