Tæt på historisk sensation: Danskere havde FC Barcelona i knæ

KIF Kolding København førte 10-2 efter et kvarter, men det blev alligevel til et nederlag mod favoritterne fra FC Barcelona

Kasper Hvidt og KIF Kolding København var lige ved at levere årets sensation ude mod FC Barcelona. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Kasper Hvidt og KIF Kolding København var lige ved at levere årets sensation ude mod FC Barcelona. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

En helt igennem fantastisk start var ikke nok for KIF Kolding København til at sikre point i lørdagens udekamp i Champions League mod FC Barcelona.

Den spanske håndboldgigant endte med at vinde gruppe B-kampen med cifrene 28-25, men storfavoritten var rystet i kampens første fjerdedel og måtte kæmpe hårdt for at komme tilbage.

Efter en blanding af flot KIF Kolding-spil og søvnig optræden fra hjemmeholdet førte de danske mestre med uhørte 10-2 efter et kvarter.

Kasper Hvidt brillerede i målet, og i offensiven hamrede Bo Spellerberg og Lasse Andersson mål ind på stribe.

Allerede ved stillingen 4-1 til KIF Kolding havde Barcelona-træner Xavi Pascual taget timeout, og man behøvede ikke at være ekspert i spansk for at forstå, at træneren var ekstremt utilfreds med sit stjernemandskab.

Skideballen hjalp dog intet i første omgang, men i anden halvdel af første halvleg fik de regerende Champions League-vindere bedre fat.

Den tjekkiske storspiller Filip Jicha kom ind og lavede fire mål i halvlegen, og også makedoneren Kirill Lazarov begyndte at score.

Se også: Imponerede mod giganterne: Denne dansker er lige til EM-holdet

Det skaderamte Kolding-hold lavede - på grund af holdets smalle bænk - kun få taktiske ændringer i første halvleg.

Cyril Viudes kom ind, så han sammen med Torsten Laen udgjorde en duo på stregen, således at veteranen Lars Jørgensen kunne få en pause fra de offensive pligter.

Barcelona fik reduceret til pausestillingen 13-11 i Koldings favør, og med to mål inden for halvandet minut i anden halvleg fik spanierne udlignet til 13-13.

KIF Kolding var dog ikke slået. Tværtimod fortsatte de danske mestre ufortrødent og kom foran 19-16.

Først et kvarter før tid sendte hjemmeholdet sit danske islæt, stregspilleren Jesper Nøddesbo på banen. Han gjorde sig primært bemærket med at pådrage sig en udvisning i to minutter.

I denne periode tog Barcelona-holdet sig sammen, og 11 minutter før tid bragte Kirill Lazarov holdet foran 21-20. Det var hjemmeholdets første føring i kampen.

Alligevel var der spænding til det sidste. Men da Kirill Lazarov halvandet minut før tid konverterede et straffekast til en 27-25-føring til Barcelona - hans tiende scoring i kampen - kunne Kolding ikke svare afgørende igen.

KIF Kolding-sportschef Lasse Boesen var dog alligevel meget imponeret af sit holds indsats, ikke mindst i kampens første kvarter, hvor gæsterne bragte sig foran 10-2.

- Jeg har gjort det til et evigt minde ved at tage et billede af måltavlen, da der stod 10-2, så dér kunne jeg jo ikke lade være med at sidde og smile lidt.

- Men omvendt var det jo tidligt i kampen, og man vidste, at det ville være utopi at tro, det ville holde på det her niveau, siger Lasse Boesen til DR Sporten.

Med nederlaget er KIF Kolding fortsat nummer otte og sidst i gruppe B med to point for seks kampe. FC Barcelona ligger nummer to med ni point De seks bedste hold går videre efter de 14 gruppekampe.

Se også: Blev tilbudt verdensmester: Derfor afslog KIF Kolding København

0 kommentarer
Vis kommentarer